31.8.2013

Ylilihava? Alipainoinen? Unettomuus ongelmia? Kokeile näitä yksinkertaisia SUPERVINKKEJÄ

Tim Ferris antaa kirjassaan 4-Hour Body (An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman) kolme helppoa vinkkiä kolmeen yleiseen ongelmaan:

Kärsitkö ylilihavuudesta?

Kokeile ajoitettua proteiinin saantia ja sitruuna mehua ennen ateriaa

Proteiinin ruokahalua vähentävä ja kylläisenä pitkään pitävä vaikutus on varmaan tuttu jo kaikille joten ei siitä sen enempää. Testeissään Tim Ferris selvitti että sitruunamehu auttaa vähentämän verensokerin kohoamista huippuarvoihinsa n. 10% mikä tietty auttaa insuliiniresistanssia vastaan kamppailussa.

Eli toisin sanoen pitää insuliinitasot alhaisempina aterian jälkeen ja näin ollen estää kehoa varastoimasta ylimääräistä rasvaa kehoon. Alhaisemman ja stabiilimman verensokerin ylläpito auttaa myös estämään mielitekoja.

Toinen vaikutusmekanismi perustuu luonnollisten ruokahalumekanismien tukemiseen. Antaessasi kehollisesi jotain luonnollista ainesosaa keho osaa säätää ruokahalun laskemisen kohdalleen kun taas syödessäsi jotain prosessoitua esim. sipsejä ei ole mitään vaikeuksia vetää vaikka koko pussia kerralla koska mikään ei anna kehollesi luonnollista palautetta mikä rajoittaisi ruokahalua.

Jos kiinnostaa lukea lisää sitruunamehun hyödyistä chekkaa tämä: The Amazing Healing Power of Fresh Lemon Juice. Harva asia antaa parempaa oloa kuin vastapuristettu sitruunamehu.

Kärsitkö lihaksen puutteesta?

Kokeile inkivääriä ja hapankaalia!

Tämän tarkemmin herra Ferris ei asiaa selittele mutta yritetään ihan itse pähkäillä näitä. Päivittäisen inkiväärin käytön on löydetty auttavan helpottamaan harjoitteluun liittyviä lihaskipuja jopa 25%:lla. Inkivääri on anti-inflammatorinen (tulehdusta estävä) sekä hyväksi ruuansulatukselle ja näin ollen saattaa olla hyödyllinen myös painonpudotuksessa.

Oletettavasti inkivääri sallii pidemmän harjoittelun ja lihasten käyttämisen ennen uupumisen tapahtumista. Inkivääriä onkin käytetty jo pitkään aspiriinin korvaajana (infoa englanniksi).

Hapankaalia? Ensireaktiosi saattaakin olla että mitä hittoa, ei voisi vähempää kiinnostaa (siis jos et tunne hapankaalia ja sen herkullisuutta). Oletkin varmaan jo kuullut Tohtori Weston Pricestä joka on kuuluisa tutkimuksistaan alkuperäiskansojen keskuudessa jotka olivat lähes kaikista taudeista vapaita.

Hänen tärkein löytönsä oli että taudeista vapaat alkuperäiskansat käyttivät käymällä valmistettuja ruokia päivittäin. Ruuat vaihtelivat mutta sisälsivät juustoja, japanilaista nattoa, kefiriä, kimchiä, hapankaalia, fermentoitua kalaa, maustamatonta jugurttia ja fermentoitua kombucha teetä.

Fermentoidut ruuat sisältävät suuria määriä terveydelle hyödyllisiä bakteereja ja moni pitääkin niitä pakollisena osana ruokaympyrää. Tim Ferriss syö joka aamu viisi haarukallista hapankaalia ennen aamupalaa ja lisää kimchiä melkein kaikkiin kotona kokattuihin aterioihin.

Hapankaali on laihduttajalle unelmaruokaa sillä se sisältää vain 20 kcal/100g. Myös painonvartijoiden pistetaulukossa hapankaali on yksi niistä ruoka-aineista joita saa syödä ilman rajoitusta. Jos asia kiinnostaa lue lisää: Terveystietoa hapankaalista.


Ongelmia nukkumisen kanssa?

Kokeile kasvattaa tyydyttyneen rasvan määrää tai käytä kylmäaltistusta

Suuri proteiinia ja rasvaa sisältävä ateria kolmen tunnin sisällä nukkumisajasta tuottaa dramaattisesti nopeamman nukahtamisvasteen kuin alhaisemman proteiini ja rasvapitoisuuden omaava ateria.

Illallinen jossa on vähintään 800 mg kolesterolia (minkä saa mm. neljästä suuresta kananmunasta) ja 40 g proteiinia tuotti dramaattisesti nopeammat nukahtamisajat kuin ateriat jotka sisälsivät vähemmän proteiinia ja rasvaa.

Tätä ohjetta tuleekin sovellettua melkeinpä joka ilta sillä enkä ole havainnut kahden-kolmen munan munakkaan häiritsevän unta edes lähempänä nukkumisaikaa nautittuna.

Kokeily myös käyntiä kylmässä suihkussa ennen nukkumaan menoa. Jokaiselle on varmaan tuttua miten kohtuullisen viileässä huoneessa tulee uni paremmin kuin kuumassa kesähelteessä. Yöllä kehon lämpötila on alhaisempi kuin päivällä ja mitä nopeammin kehon lämpötila laskee nukkumislämpötilaan sitä nopeammin uni tulee. Näin ollen onkin tärkeää tuulettaa ja laskea nukkumishuoneen lämpötila ennen nukkumaan menoa.

D-vitamiinin puutos voi olla unettomuuden takana

Puutos tästä kenties tärkeimmästä vitamiinista voi olla vakavin ongelma mitä ihmisillä on, ja sen korjaaminen voi ratkaista esim. unettomuus epidemian.

Lue lisää tästä:
D-Vitamiinilla voit hakkeroida itsellesi suuremmat lihakset ja paremman elämän - Salaisuudet paljastettu

D-vitamiini on yksi niistä asioista joka paranti minunkin elämääni merkittävästi. Jos et vielä ole laittanut sitä osa-aluetta terveydestäsi kuntoon niin suosittelen laittamaan sen kuntoon ensimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti