30.11.2013

Kuinka vähentää ruokahalua laihduttaessa? - Parhaat teet laihduttajalle

Millä korvata limpparit ja muut juomat kun alkaa tehdä mieli jotain makeaa? Mitkä ovat iHerbin parhaat tee-merkit?

Olen hyvin innokas laadukkaan hyvän teen ja kahvin puolestapuhuja. Tuhlasin itse vuosia elämästäni juomalla fluorilla kyllästettyjä halpoja suomitee merkkejä joista oli vain haittaa terveydelle.

Tiesitkö että halpa teet ovat fluorilla kyllästettyjä? Sama uutinen suomeksi. Juodessani näitä halpoja tee merkkejä Suomesta ihmettelin miten mieli vain alkoi tuntua tyhmemmältä, ei oikein vain ollut ajatuksia (mutta ei mitenkään hyvällä tavalla niin kuin joskus meditoinnin jälkeen) ja tulikin vain kulutettua aikaa tv:n edessä istumalla. Ei näistä ainakaan hyvä olo tullut.

Fluorin haittavaikutukset ovat todellisia enkä enää ota sitä riskiä että joisin halpoja marketti tee-merkkejä (toinen syy tietty että maistuvat täysin ala-arvoisilta jos verrataan esim. esittelemiini tee-merkkeihin). Laadukkaat teet ovat myös yksi tehokkaimmista keinoista nälän kontrollointiin mikä onkin yksi tärkeimmistä asioista onnistuneessa painonpudotuksessa.

Juoma suositukseni laihduttajalle / parhaat teet iHerbistä:

1. Egyptian Licorice Mint tee


Parhaimman makuista teetä mitä olen ikinä maistanut, vahvaa makeahkoa lakritsan minttuista teetä. Yhdestä pussillisesta saa helposti monta kupillista. Licorice eli lakritsi voi osaltaan auttaa laihtumaan sen lisäksi että se laskee ruokahalua.

Lakritsin ja mintun yhdistelmä on myös uskomattoman tehokas apu ajoittaisiin ruuansulatusvaivoihin. Lakritsin sisältämä glysyrisiini voi auttaa mahdollisesti myös mahahaavan parantamisessa. Piparminttu rauhoittaa vatsaa ja suolistoa ja sitä voi käyttää pahoinvointiin, vatsaväänteisiin ja ilmavaivoihin. Lue lisää lakritsin hyödyistä.

Huomioi että lakritsin jatkuvaa käyttöä ei suositella sillä kyseessä onkin varsin tehokas yrtti jolla voi olla monia myös haitallisia vaikutuksia pitkäaikaisessa käytössä. Lakritsia ei suositella korkeasta verenpaineesta kärsiville. Max kaksi viikkoa käyttöä ja viikon tauko on luultavasti hyvä käytön jako. Itse pidän aina tätä teetä kaapissani ja käytän aina tarvittaessa. Vielä huomio miehille, jotka haluavat huolehtia korkeista testotasoista, tämä tee ei ehkä paras vaihtoehto pysyvään käyttöön sillä sekä lakritsin että piparmintun on todettu laskevan testosteronitasoja. Ajoittaisella käytöllä ei tietenkään mitään vaaraa.

2. Spring Dragon Longevity tee

Ehkäpä maailman paras ja terveellisin superyrtti tee? Tämä äärimmäisen terveellinen tee käyttää pohjanaan "kuolemattomuuden yrtti" Gynostemman lehtiä jotka on infusoitu uutteilla seuraavista superyrteistä: luon han guo, schizandra, Goji marja, astragalus, and eleuthero (aka siberian ginseng).

Gynostemma yrtistä tehty tee on niin tehokasta että paikalliset kutsuvat sitä "kuolemattomuuden yrtti" the herb of immortality nimellä.

Spring Dragon Longevity tea

Spring Dragon Longevity tee - niin vahvaa että yhdestä teepussista riittää ainakin kolmeen kupilliseen.

Täältä löydät raakaa tieteellistä dataa gynostemman hyödyistä. Gynostemma Pentaphyllum on laajasti tutkittu ikivanha yrtti perinteisessä kiinalaisessa herbalogiassa. Gynostemma on todellinen nuorentava yrtti sillä se on immunomodulaattori, adaptogeeni, antioksidantti ja sillä on myös syöpää vastaan taistelevia, aivoja suojaavia, nootrooppisia ja maksaa suojaavia ominaisuuksia. Tätä adaptogeenistä (auttaa elimistöä stressinhallinnassa) superyrttiä on käytetty vuosisatoja Aasiassa anti-aging teenä.

Makukin on todella herkullinen erityisesti suodatettuun veteen tehtynä. Tässä muitten yrttien hyötyjä yhteenvetona Dragon Herbs sivuilta:
Schizandra – Called the “quintessence of Chinese herbs,” Schizandra is a delicious, exotic tonic fruit that is traditionally used to tonify all the systems of the body, supports the liver’s natural cleaning processes, open the lungs, nourish and moisturize the skin, and sharpen the mind. It is a potent antioxidant.
Goji Berries – Known in Asia as a premier “longevity and anti-aging herb,” this delicious tonic fruit is a true superfood, rich in antioxidants. It is famous for enhancing strength, vision and beauty. Goji is rich in immune-potentiating polysaccharides.
Astragalus – One of the most important herbs in all of herbalism, Astragalus is highly regarded for its immune-regulating, immune-potentiating effects. It is also a potent energy tonic and blood tonic.
Eleuthero – Also known as “Siberian Ginseng,” Eleuthero is famous for its ability to enhance physical and mental endurance, to help us handle stress more efficiently and as a gentle mood elevator. Eleuthero, like ginseng and Gynostemma, is rich in saponins. It is the ultimate adaptogenic herb.
Luo Han Guo – This delicious, exotic fruit has been used for centuries as a lung tonic. It contains mogroside, a potent immune-potentiating glucoside.
Jos kaipaat lisäinfoa niin lue täältä.
 

3. Yerba Mate tee

Juon silloin tällöin myös Yerba matea. Uskomattoman energisoiva, vahvistava, piristävä ja ruokahalua vähentävä yerba mate on erinomainen antioksidanttien lähde. Yerba mate lisää energiaa, parantaa valppautta, on ravitsevaa (sisältää 24 vitamiinia/mineraalia) ja sisältää enemmän antioksidantteja kuin vihreä tee. Sopii erinomaisesti kahvin korvikkeeksi sillä yerba mate sisältää kofeiinia suunnilleen yhtä paljon kuin kahvi. Yerba mate ei ole hapanta niin kuin kahvi ja sen tanniinipitoisuus on paljon alhaisempi kuin teen joten yerba mate on vähemmän katkera ja nautinnollisempi juoda. Lue lisää. Jos tykkäät hieman makeammasta suosittelen stevialla makeutettua merkkiä joka on maultaan reippaasti parempi.


stevialla makeutettu yerba mate tee
Stevialla makeutettu Yerba mate tee.

Tulsi holy basil tea lemon ginger

4. Tulsi Holy Basil tee, Lemon Ginger

Stressiä lievittävä ja todella hyvänmakuinen, pikkaisen kirpeä ja herkullinen Tulsi-inkivääri-sitruuna tee, jolla on lämmittävä vaikutus. Tulsi tee soveltuu erinomaisesti helpottamaan nukahtamista sen hermostoa rauhoittavan vaikutuksen ansiosta. Tämä on erityisen tärkeää stressaantuneena jolloin unen laatu ja määrä voi kärsiä hyvin helposti.
5. Tulsi Holy Basil tee, Sweet Rose

Todella voimakas ruusuntuoksu täyttää koko huoneen tätä teetä tehtäessä. Maku on todella uniikki ja suosittelenkin jos haluat kokeilla jotain erilaista.

Intialaisten rakastama Tulsi onkin yksi terveellisimmistä vaihtoehdoista kahville mitä kukaan voisi juoda.

 Dr. Mercolan mukaan Tulsi tee:

1. Auttaa tukemaan hengityselimistön toimintaa
2. Tarjoaa antioksidanttisuojaa vapaita radikaaleja vastaan.
3. Tuottaa rauhoittavan vaikutuksen ja stressin lievennyksen
4. Auttaa tukemaan immuunijärjestelmää
5. Parantaa ruuansulatusjärjestelmän terveyttä
6. Auttaa säilyttämään verensokerin normaalilla tasolla


Katso myös Rooibos ja Hibiscus teet Karppaajansuosituksista. Lisää infoa Rooiboksen uskomattomista hyödyistä täältä: Rooibos-tee maailman terveellisin tee-laji. Myös kaakao maistuu silloin tällöin ja käytänkin tätä luomu kaakao CocoCardio tuotetta missä  luonnollinen (ei alkalisoitu) kaakao on yhdistetty hibiscus tee uutteeseen ja punajuureen mehun tiivisteeseen.

Kaakao itsessään nostaa serotoniini tasoja ja tuo hyvän olon ja hibiscus tee uute mm. rentouttaa, poistaa hermostuneisuutta ja tarjoaa muitakin hyötyjä. Myös punajuuren edut ovat vakuuttavia, alentaa mm. verenpainetta ja onkin yksi terveellisimmistä juureksista mitä voisit nauttia. CocoCardio tarjoaa helpon tavan nauttia tätä superjuurikasta säännöllisesti.

Katso myös Bulletproof Coffee - Paras kahvi laihduttajalle? artikkelini.

Ennen join paljon vettä mutta nykyään olen korvannut liiallisen vedenjuonnin superyrttejä sisältävällä laadukkaalla yrttiteellä. Pelkän veden juonti voi olla välillä aika tylsää kun sen sijaan voi juoda upean makuista ja terveydelle hyvää tekevää superyrtti hifiteetä. Kunhan muistaa vaan vaihdella merkkejä silloin tällöin niin ei ole pelkoa mistään yliannostuksista.

Itsellä on aina kaapit täyteen stokattuna iHerbin uskomattoman laadukkaita ja vahvoja tee merkkejä. Nämä teet ovatkin tosiaan paljon parempia kuin mitkään mitä on tulleet Suomessa vastaan. Lääkinnälliset yrttiteet ovatkin usein se puuttuva linkki nykyihmisen ravinnossa.

On järjetöntä juoda pelkkää vettä kun voi samalla tankata elimistöönsä hyödyllisiä lääkinnällisiä yrttejä ja antioksidantteja. Teet ovatkin oivallinen keino laihduttajalle ruokahalun laskemiseen. Nämä teet ovat myös mitä oivallisimpia joululahjoja. Tunnetko jonkun laihduttajan? Anna ikimuistoinen ja originelli lahja josta saaja nauttii ja muistaa sinut pitemmän aikaa.

Jos olet ensitilaaja saat linkkieni kautta $10 alennuksen yli $40 tilauksista ($5 alle 40) ja minä vähän alennusta seuraavaan tilaukseen joten suurkiitokset.

Mitä enemmän juot laadukasta teetä sitä vähemmän on ruokahalua syödä jotain lihottavaa tai haitallista. Laadukkaat teet olivat yksi tärkeimmistä seikoista onnistuneessa painonpudotuksessa.

Kirjoitan tätäkin tekstiä juoden Spring Dragon Longevity teetä ja vaikutus onkin ihan eri planeetalta kuin jotain halpaa ja tylsistävää kaupan teetä juodessa.

3 kommenttia:

  1. Lisätty: Tulsi tee soveltuu erinomaisesti helpottamaan nukahtamista sen hermostoa rauhoittavan vaikutuksen ansiosta. Tämä on erityisen tärkeää stressaantuneena milloin unen laatu ja määrä voi kärsiä hyvin helposti.

    VastaaPoista
  2. Mikä näistä passaa parhaiten bulletproof teen valmistukseen? Yerba mate kenties? Rooibos teetä saa pirkalta luomuna, onko ihan sontaa?

    VastaaPoista
  3. Monia juomia olen testannut muttei kokonaisuutena tai ainakaan maun suhteen mikään ole kahvia voittanut. Yerba mate on ihan ok (maku ei tietenkään niin hyvä kuin kahvissa). En ole testannut kyseistä rooibos teetä. Paljon varmaan kiinni ihan henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Pitänee testailla muutkin juomat kunhan lomat on ohi.

    VastaaPoista