17.10.2013

Voikahvi eli Bulletproof Coffee - Paras kahvi laihduttajalle?


Mitä on voikahvi eli Bulletproof Coffee?
Miltä kuulostaisi kahvi jonka aamulla juodessasi antaisi energiaa jonnekin kahteen kolmeen asti iltapäivällä ilman että syöt mitään muuta? "Biohakkeri" Dave Aspreyn Bulletproof Coffee kerää jatkuvasti lisää mainetta ja kuuluisuutta, eikä ihme sillä se on uskomattominta ja herkullisinta kahvia mitä olen koskaan maistanut. Tämän lisäksi se tekee olon energisoituneeksi, valppaaksi ja keskittyneeksi koko päiväksi ilman energian "crashäystä" mikä on tyypillistä normaaleille kaupallisille energiadrinkeille tai normaalille kahville. Lisäksi Bulletproof Coffee edistää kehon pistämistä rasvaa polttavaan paasto-/ketoositilaan (ellet nauti muuta ruokaa).

"Luodinkestävä kahvi" koostuu blenderillä suspensioksi blendatusta hyvälaatuisesta kahvista ja (usko tai älä) luomu voista ja MCT-öljystä. Kokemuksen mukaan MCT-öljyn voi korvata luomu kookosöljyllä ja saada täysin vastaavaa ellei jopa parempaa kahvia (kookosöljy on 65 prosenttisesti "keskipitkäketjuisia rasvahappoja"). Tärkeintä on keskittyä käyttämään hyvälaatuista luomu kahvia.

Bulletproof voi kahvi sai alkunsa Dave Aspreyn seikkailuista Tiibetissä. Hän oppi voin voiman 18000 jalan korkeudessa (n. 5,5 km) Tiibetissä lähellä Mt. Kailash vuorta nauttiessaan vierastalossa kymmenen asteen pakkasessa kermaista kuppia jakin voi teetä. Hän tunsi olonsa välittömästi nuorentuneeksi ja biohakkeri hänessä kysyikin miksi ja tästä sai alkunsa voikahviresepti (Bulletproof Coffee) jolla voidaan olettaa olevan laajoja kognitiivisia hyötyjä (ainakin itse hyödyn älyttömästi!).

 Bulletproof ei viittaakaan kykyyn väistellä luoteja tai luodinkestävyyttä vaan konseptilla viitataan: "Bulletproof  (adj.): The state of high performance, resilience and vibrant health where your body, mind, and life work together in unison, providing performance beyond what you’d expect". Suomennokseksi voikahvi tai "voittamaton olotila" kahvi lienee ihan OK "luodinkestävän" kahvin lisäksi. Bulletproof termillä viitataan myös kahvin korkeaan, henkistä suorituskykyä parantavaan laatuun mm. alhaisten mykotoksiinitasojen muodosssa (asiasta lisää alempana).

Saatat ihmetellä että mitä hittoa, voita kahvissa? Vaikkei ehkä heti uskoisi tämän seoksen herkullisuus on jotain uskomatonta. Rakastuin makuun ja mahtavaan energiaboostiin heti ensi yrittämältä. Bulletproof kahvi saa olon energisoituneeksi, valppaaksi ja keskittyneeksi ilman normaalin kahviin ja energiajuomiin liittyvää energiaromahdusta. Jopa aikaisin aamunsa aloittavat päihteitä muuten kaihtavat Tiibettiläiset munkit juovat voi teetä ja se soveltuukin erinomaisesti henkisen suorituskyvyn optimointiin ja ottamaan pahimmat fiilikset pois kylmästä säästä sen tuottaman lämmön ansiosta. Voi olla että tämä on kuin taivaanlahja meille kylmässä vaeltamaan tottuneille suomalaisille.

Omat kokemukset Bulletproof Coffeesta

Olen säännöllinen Bulletproof Coffeen käyttäjä (suomeksi "Bulletproof kahvi" eli "luodinkestävä kahvi"). Bulletproof kahvi on BY FAR parasta kahvia mitä olen juonut tippaakaan liioittelematta (en tosin olekaan ainakaan vielä mikään kahvihifistelijä). Tässäpä muistiinpanoja ensimäisestä kerrasta kun nautin Bulletproof Coffee: "kauhoessani vaahdokasta nektaria blenderistä suoraan lusikalla mieleeni tulee että tämä on kuin nestemäistä crakkia.

Ihan kuin olisin herännyt unesta ja aivot olisi viimeinkin pistetty päälle vuosikymmenten unesta". Liquid crack onkin paras lempinimi Bulletproof Coffeelle. Tähän todellakin tulee addiktio. Täyteläiseltä maultaan parempaa ei ole tullut vastaan edes laadukkaissa viiden tähden hotellien ravintoloissa.

Käyttämäni musta Cafeceps kahvi meni blendailun aikana väriltään vaaleaksi, melkein kuin maitokahviksi. Jo puoli isoa kuppia juotuani olo oli jo hyvin täyden tuntuinen, ihmeellistä miten nopeasti rasvan ja kahvin yhdistelmä toimii ruokahalun suppressoimisessa. Voikahvin juominen antoi myös nopeasti lämpimän hyvän tunteen koko kehoon mikä onkin erityisen hyödyllistä näin talvella kehon lämmittämiseen. Juon Bulletproof Coffeeta yleensä paasto-, ketoosi tai kovina työpäivinä jolloin mielen ja keskittymiskyvyn pitää olla parhaimmillaan, vähintään kaksi kertaa viikkoon.

Kuinka tehdä Bulletproof Coffeeta?

Teen Bulletproof Coffeeta oman reseptin mukaan johon ainekset on helppo löytää melkein jokaisesta keittiöstä. Katso myös virallinen resepti alhaalta. Ei, sinun ei täydy tilata kalliita kahvipapuja ulkomailta tai edes ostaa MCT-öljyä vaan ainesosat on korvattavissa esim. laadukkaalla luomu kahvilla Cafecepsilla ja kookosöljyllä. Ainesosat joita käytän Bulletproof kahviin:
 • Laadukas luomu kahvi (Cafeceps) (jos et vielä tiedä mitä Cafeceps on niin lue tämä).
 • n. 1,5 ruokalusikallista kylmäpuristettua kookosöljyä tai MCT öljyä.
 • n. 1,5 ruokalusikallista luomu voita.
Bulletproof Coffee ainekset kookosöljyä, luomu voita ja cafeceps kahvia
Bulletproof kahvin ainekset Cocovin kookosöljyä, Valion Luomu voita ja Cafeceps kahvia.
Nämä sitten blendataan suspensioksi joko blenderillä tai tehokkaalla sauvasekoittimella. 20s luulisin olevan tarpeeksi mutta voit blendata lisääkin jos haluat vaahdokkaampaa. Ole varovainen blenderin kanssa sillä ainakin omassa suht. pienessä blenderissä kahvia lensi aluksi ulos kun tuli pistettyä vähän liian paljon kahvia. Vähennettyä kahvin määrää sekoitus onnistuikin ongelmitta (katso blenderisi ohjeista soveltuuko se käytettävksi kuumien nesteiden kanssa).

Käytä myös tarkoitukseen soveltuvaa astiaa sauvasekoittimella sillä muuten kahvi tulee lentämään kupista oikein lennokkaasti. Katso tämä video "Kuinka tehdä Bulletproof Coffeeta".

Onko luomu voi todella tarpeen? Olen tietty kokeillut voikahvin tekoa myös normaalista voista eikä maku ollut lähelläkään luomuvoikahvin herkullisuutta. Joten kokemuksen mukaan, kyllä käyttäisin mieluiten "grass-fed" eli ruoholla ruokitun lehmän luomuvoita aina Bulletproof kahvia tehtäessä.

Jos et ole aiemmin käyttänyt kookosöljyä (tai rasvoja ylipäätään) runsaammin kannattaa käyttö aloittaa vähitellen (esim. 1 tl) sillä liian isoilla rasvamäärillä aloittelu voi aiheuttaa ruuansulatusvaivoja/löysää vatsaa.

Toinen vaihtoehto sekoitukseen on käyttää maidonvaahdotinta kuten tässä videossa tehdään. Maidonvaahdottimet ovat halpoja, esim. Ikeasta saa vain 1,5 eurolla ja onnistuupa hankinta Gigantista, Clas Ohlsonilta tai Verkkokaupasta. Maidonvaahdottimen haittapuolia on se että ne ovat usein tehottomia (ainakin halvemmat) ja syövät paljon pattereita. Jotkut saattavat väittää ettei blendausta tarvita mutta tämä on väärin. Voit toki kokeilla myös lusikalla sekoittamista mutta tämä ei ole oikeaa Bulletproof kahvia eikä läheskään niin herkullista maultaan. Ainoat jotka tiedän tähän kahviin pettyneen ovatkin tehneet sen virheen että sekoittivat käsin eikä lopputulos vastannut tippaakaan oikeaa kuohkeaa vaahtomaista kahvinektaria mitä myös Bulletproof Coffeeksi kutsutaan. Parhaan bulletproof kahvin saa tehtyä perinteisesti blenderillä.


Kuinka valita hyvää hometoksiinivapaata kahvia joka saa olosi hyväksi, auttaa suoriutumaan paremmin ja lisää elinikääsi?

Kahvin valinta ei ole ihan yksinkertaista mutta näillä ohjeilla pääset hyvään alkuun. Lopullisen totuuden kertoo oma hyvä olo ja se että laadukas hometoksiinivapaa kahvi ei saa aikaan välitöntä virtsaamistarvetta alle 15-30min sisällä.

Aloita välttämällä kaikkia kofeiinittomia merkkejä. Kofeiini suojelee kahvipapuja suuremmalta homesienimäärältä ja kofeiinin poisto tuo vain uusia orgaanisia toksiineja tai edistää homeen kasvua. Älä valitse ikinä halpoja robusta papuja joita käytetään usein pikakahveissa. Nämä ovat usein homeisempia minkä takia ne ovatkin korkeampia kofeiinipitoisuudeltaan suojellakseen kahvipensasta.

Juo arabicaa! Jos mahdollista vaadi että kahvisi on testattu olevan vapaa histamiineista ja hometoksiineista. Jos tämä ei ole mahdollista (kuten Suomessa yleensä) niin kannattaa vaatia vesiprosessoituja kahvipapuja (vaikkei tämä sinänsä vielä takaakaan mitään). Monet korkeampi laatuiset afrikkalaiset kahvit käyttävät luonnollista prosessia mikä tarkoittaa että pavut kuivataan auringossa ja pavuilla voi olla aikaa homehtua monia viikkoja.

Vesiprosessoitujen kahvipapujen prosessointi vie paljon vähemmän aikaa ja huuhtelee pavut taaten alhaisemmat toksiinimäärät kahvissa. Dave Asprey kehottaa etsimään keskiamerikkkalaisia lajikkeita jotka on kasvatettu korkealla missä hometta on vähemmän. Kahvi yksittäiseltä tilalta on parempi kuin suuret merkit.

Jos maanlaajuinen ketju myy kahvia voit olla varma että kahvi on sekoitettu useista lukemattomista lähteistä ja näin ollen varma että jonkun verran hometoksiineja pääsi kahviin. Jos et löydä hyviä kahvipapuja niin tilaa Americano koska höyry auttaa hajottamaan hometoksiineja (lähde). Jos kahvin matka viljelmältä kahvipöytään kiinnostaa niin kannattaa lukea tämä mahtava selostus.

Kahvin laatu onkin tärkeintä. Jos hyvälaatuista mykotoksiinivapaata kahvia ei ole käytettävissä on parempi terveydelle olla juomatta ollenkaan kahvia. Huonolaatuisesta kahvista ei tule kuin huono heikko-olo ja energiat crashaa viimeistään tunnin sisällä vaikka Bulletproof kahvia tekisikin.

Oman kokemuksen mukaan markettien homeiset mykotoksiineja sisältävät halpakahvit antavat välittömästi huonon pahoinvoivan ja tärisevän "jittery" olon. En tiedä olenko herkistynyt näille homeille vuosien varrella mutta en liioittele tippaakaan kun sanon että jo ruokalusikka oikein huonoa markettikahvia saa aikaan todella huonon olon pitkäksi aikaa. Dave Asprey kertookin että n. 90% kahveista sisältää näitä myrkyllisiä homemyrkkyjä, mykotoksiineja jotka eivät edes lähde pois kahvin prosessoinnissa ja paahtamisessa.

Joitakin mahdollisia huonon mykotoksiineja sisältävän kahvin aiheuttamia oireita: hermostunut levoton olo, sydämen sykkeen selkeä kiihtyminen, lisääntynyt lisämunuaisten stressi, päänsäryt, tulehdus ja nivelten & lihasten arkuus sekä mitä tärkeinpänä lisääntynyt virtsaamistarve. Ennen pidin normaalina että heti kohta kahvin juonnin jälkeen piti lähteä vessaan mutta se olikin vain elimistön merkki että "get this Ochratoxin A out from here!". Ei nimittäin ole mikään kiva aine. Dave Asprey:n yhteenveto mykotoksiini okratoksiini A haitoista: One Ugly Mug: The Science Behind Just One Mold Toxin in your Coffee.

Lue halpojen markettikahvin haitoista lisää Dave Asprey:n sivuilta: Why Bad Coffee Is Bad For You. Käyttämästäni kahvista CafeCepsistä ei tunnu tulevan mitään oireita joten voinkin melko varmaksi sanoa että CafeCeps on ainakin osittain mykotoksiineista vapaata (ainakin reippaasti parempaa kuin normaalit suomalaiset markettikahvit, täysin mykotoksiinitonta kahvia tuskin on olemassakaan). Lähteitä: 1, 2, 3.

Bulletproof Coffeen virallinen resepti:

 • Tee 4-500 ml (2 kuppia) mustaa kahvia joka on haudutettu Dave Aspreyn homevapaasta "Päivitetyistä Kahvipavuista" (Upgraded Coffee beans). Lue miksi tämä on tärkeää täältä.
 • Lisää 2 ruokalusikkaa (tai enemmän jopa 80 grammaa suolatonta ruoholla ruokitun lehmän voita, esim. Kerry Gold en tiedä löytyykö tätä Suomesta, mikä tahansa luomuvoi pitäisi olla hyvää tähän hommaan vaikka siinä vähän suolaa olisikin).
 • Lisää 2 ruokalusikkaa (30 ml) "Päivitettyä MCT-öljyä (Upgraded MCT oil) varmistamaan maksimi energiat, painontiputus ja aivotoiminta (toiseksi paras vaihtoehto on käyttää kookosöljyä). Suosittelemani halpa ja laadukas MCT-öljy.
 • Blendaa esilämmitetyllä käsisekoittajalla, ravistele todella kovaa jossain sopivassa astiassa tai parhaassa tapauksessa päältä täytettävällä blenderillä kunnes kehittyy kermainen vaahto kerros (sekoitus ei onnistu kovinkaan hyvin lusikkaa käyttämällä).
Bulletproof Coffeen teko blenderillä.
 

Miksi tehdä  Bulletproof Coffeeta?  Bulletproof Coffee vaikutukset:

 • Rasvaa polttavalle paastotilalle ominainen melkein rajaton energia.
 • Ei minkäänlaista himoa ruokaa kohtaan, hyvin voimakas ruokahalun suppressointi.
 • Keho menee rasvaa polttavaan paastotilaan helposti ja pysyy siellä.
 • Paastotila voi nostaa kasvuhormoni ja testosteronitasoja joka johtaa lihasmassan lisäykseen.
 • Mahtava keskittyminen (focus).
 • Mieli hyvin selkeä ja aikaansaava.
 • Inspiraation ilotulitus helppo käynnistää ja vain jatkaa ja jatkaa kirjoittamista :)
 • Kehoa lämmittävä vaikutus mikä tulee tarpeeseen Suomen talvessa.
Viikko pari ollut suhteellisen vaikeaa keskittyä esim. kirjoittamiseen mutta tällä kahvilla kaikki ongelmat väistyivät melkein välittömästi. Aivot todellakin tuntuvat olevan "päivitetyssä olotilassa" Jopa kämpän suursiivous jota on tullut lykättyä jonkun aikaa sujui tosta vaan hujauttaen.
Vaahdokasta nektarinomaista Bulletproof Coffeeta


Bulletproof kahvin lisäkkeet - lisää henkistä suorituskykyä ja rasvanpolttoa näillä luonnollisilla lisäaineilla

Kuinka lisätä Bulletproof kahvin herkullisuutta ja hyödyllisiä vaikutuksia aivotoimintaan? Koska olen käyttänyt Bulletproof kahvia jo yli vuoden ajan niin alkaa tehdä jo mieli vaihtelua. Tämän takia olenkin kokeillut monia erilaisia lisäkkeitä jotka parantavat usein Bulletproof kahvin makua ja ominaisuuksia. Myös laihtumisen kannalta monet seuraavista lisäkkeistä ovat hyödyllisiä. En tietenkään käytä näitä kaikkia joka päivä vaan silloin tällöin, mitä nyt sattuu kulloinkin mieli tekemään. Seuraavat lisät ovat erinomaisia lisäämään Bulletproof kahvin henkisiä ja rasvanpolttoa edistäviä hyötyjä:

Kaakao ja sokeriton kaakaomassa/raakasuklaa - Suklaa on ehkä yleisin ja eniten käytetty masennuslääke koko maailmassa? Eikä ihme sillä kaakaolla on todella paljon hyötyjä aivotoiminnalle, mitkä tekevät siitä ylivoimaisen ykköslisän bulletproof kahviin. Raakasuklaa vie suorituskykysi todellakin äärirajoille, henk. koht. tuntuu että poppaisi jotain "älylääkettä" tätä käytellessä. Hyötyjä: parantaa mm. verenvirtausta aivoihin.  Katsasta lisää kaakaon hyötyjä täältä. Joitakin kaakaosuosituksia: Navitas Naturals luomu kaakao jauhe ja CocoCardio kaakao.

Kaneli - jo pelkällä kanelin hajulla voi olla piristävä ja väsymystä poistava vaikutus (lähde), kaneli voikin mahdollisesti toimia nootrooppisena aineena (henk. koht. kokemus tukee tätä). Tärkeimmät hyödyt kanelistä liittyvät parantuneeseen verensokerin käsittelyyn sekä insuliiniherkkyyden parantumiseen. Kaneli voi mm. alentaa erityisesti vanhenemiseen liittyviä glykaatiotuotteita (AGE-yhdisteet) erityisesti tyypin 2 diabeetikoilla. Suosin Ceylonin kanelia erityisesti Bulletproof kahvin yhteydessä sillä rasvaliukoinen kumariini imeytyisi muuten vähän turhan hyvin elimistöön.


L-theaniini - on vaikuttuva ainesosa vihreässä teessä ja se leikkaa vähän kahvin terävää piikkiä ja loiventaa laskua sekä parantaa kahvin kognitiivisia vaikutuksia yhdessä kofeiinin kanssa. L-theaniini yhdessä Bulletproof kahvin kanssa otettuna auttaa parantamaan keskittymiskykyä, parantaa vireystilaa sekä kykyä vaihtaa tehtäviä sekä keskittyä uusiin tehtäviin. L-theaniini voi auttaa myös hermostuneisuuden alentamisessa ja sillä on selkeästi rentouttava vaikutus. Henkilökohtaiset kokemukset on että tämä toimii todella hyvin ja suosittelenkin testaamaan, myös hinta on halpa. 1-2 kapselia per annos Bulletproof kahvia riittänee mutta joskus voi testata myös isompia annoksia. Käyttämäni tuote: Doctor's Best Suntheanine.

Yerba mate - mm. Tim Ferris vannoo tämän haudukkeen nimeen ja kokee sen parantavan huikeasti henkistä suorituskykyä. Yerba mate sisältää kofeiinin lisäksi muita ksantiineja jotka ovat kofeiinin sukulaismolekyylejä. Näitä ovat mm. theophylliini ja teobromiini (kaakaosta). Mate on varmasti mahalle hellempi vaihtoehto tai niille jotka kokevat kahvin antavan hyperaktiivisen olon ja haluavat tasoittaa sitä. Monet jotka eivät siedä kahvia (mahdollisesti juuri mykotoksiinien takia) sietävät yerba matea ilman ongelmia. Jos et halua joidenkin mielestä kitkeriä yhdisteitä mate-haudukkeeseesi niin käytä alhaista n. 65 asteen lämpötilaa. Matella on myös tunnetusti ruokahalua supressoiva vaikutus. Bulletproof kahvin teko pelkkään yerba mateen ei maistu ainakaan henk. koht. erityisen hyvältä joten suosittelenkin käyttämään esim. kupin kahvia ja toisen kupin sitten yerba matea. Hyvä yerba mate tuote, sama pussitee-versiona. Myös stevialla makeutettu versio on olemassa.

Chili - jotkut käyttää myös chiliä ja sillä voikin olla painoa pudottava vaikutus termogeenisen (lämmöntuottoa lisäävän) vaikutuksen ansiosta. Chili voi toimia myös vasodilaattorina (verisuonia avaavana) yhdisteenä parantaen muiden yhdisteiden imeytymistä ja kulkeutumista elimistössä.

Cayenne pippuri - samat vaikutukset kuin edellä.

Kreatiini - voi lisätä aivojen suorituskykyä ja älykkyyttä sen lisäksi että siitä on apua salitreeneihin.

Mucuna - Myös Mucuna pruriens voi olla hyvä lisä Bulletproof kahviin tasaamaan kahvin vaikutuksia. Mucuna vaikuttaa positiivisesti dopamiini- ja kasvuhormonitasoihin sen sisältämän dopamiinin esiasteen levodopan ansiosta. Mucuna on lääkeainelistalla joten kannattaa ostaa Suomesta.

Kurkuma - Jos vaan maistuu niin tuskin voi löytyä terveellisempää maustetta jota lisätä Bulletproof kahviin tai ruokavalioon. Maku oli aluksi ehkä vähän outo mutta nykyisin yksi parhaista mitä tiedän. Kurkuman hyödyistä voi lukea lisää täältä: Maustekasvit, yrtit, matala-asteinen tulehdus ja muut terveysvaikutukset. Mm. tässä tutkimuksesssa kurkuman löydettiin olevan jopa parempi kuin Prozac masennuksen hoidossa. Kurkumaa voi nauttia raakana tai aktivoida se ensin lämmittämällä annos pannulla voin kanssa josta sitten suoraan blenderiin tai kahvikuppiin. Myös mustapippuri (vaikuttava ainesosa piperiini) tulee hyvään käyttöön kurkuman käytössä sillä se parantaa kurkumiinien imeytymistä jopa 2000% (hyvin pieni määrä riittää esim. 20 mg 2 g annokseen kurkumaa (lähde). Kurkuman hyödyllisin vaikuttava-ainesosa kurkumiini on lipofiilistä eli se tykkää liueta Bulletproof kahvin rasvoihin ja onkin aina järkevintä nauttia kurkuma yhdessä rasvojen kanssa. Myös 10-20 min kurkumajauheen keittäminen lisää imeytymistä 1% jopa 12% tämän videon mukaan (keltainen pigmentti voi helposti värjätä keittiön). Kurkuman maku on niin voimakas että se peittää kahvin maun tehokkaasti joten lisäänkin kurkuman nykyään vasta kun kahvikuppia on jäljellä n. kolmasosa. Näin saan kurkuman hyödyt ja voin nauttia myös kahvin hyvästä mausta. Käyttämäni luomu kurkuma tuote.

Inkivääri - Viimeisin keksimäni lisä Bulletproof kahviin. Henk. koht. maku ja tuoksu tuntuu aivan mahtavalta. Inkivääri voi vähentää pahoinvointia ja helpottaa ruuansulatusta huomattavasti jo suhteellisen pienilläkin annoksilla. Lataaminen suuremmilla annoksilla voi nostaa testosteronia jopa 17,7% (lähteitä). Inkiväärin on todettu parantavan muistia ja pienentävän reaktioaikaa ainakin vanhemmilla naisilla tehdyn tutkimuksen mukaan (ei tämänhetkisiä tutkimuksia nuorilla), oman kokemuksen mukaan kyllä tästä jotain hyötyä voi olla muistinkin suhteen. Hyvät arvostelut omaava käyttämäni luomu inkivääri.


Soveltuuko Bulletproof Coffee pitkäaikaiseen käyttöön? 

En suosittelisi ainakaan heti alkuun käyttämään tätä vakituisesti joka päivä ennen kehosi kuuntelua ja totuttautumista. Luonnollisen ruokahalun blokkausmekanismi on Bulletproof Coffee käytettäessä vaan niin voimakas että hyvin pian saattaa jopa kalorivaje tai ravintoaine/vitamiini puutokset kolkutella ovella ellet ole varovainen. Parissa päivässä tuskin kenellekään mitään vahinkoa tapahtuu mutta jos esim. viikko menee tällä kahvilla ja muuten syönti ja vitamiinien saanti on heikkoa niin ei hyvä juttu...

Ethän halua päätyä anorektikoksi. Tämä on tietty laihduttajan toiveuni, helppoa laihtumista ilman nälkää ja vieläpä lähes rajattomalla mentaalisella ja fyysisellä energialla. Näkisin että alhainen ravintotiheys voi olla pitkässä juoksussa ongelmallinen. Huolehtimalla vitamiinien riittävästä saannista esim. kunnollisen "whole food" multivitamiinivalmisteen avulla varmistat ettet samalla tee kehollesi vahinkoa. Pitempien käyttökokemusten valossa suosittelen erityisesti kuidun ja resistentin tärkkelyksen lisäämistä ruokavalioon Bulletproof kahvia käytettäessä.

Näitten lisäksi on huolehdittava riittävästä proteiinin ja kasvisten saannista päivän aikana. Silloin tällöin käytettynä Bulletproof Coffee onkin yksi parhaista luonnollisista keinoista kehon suorituskyvyn lisäämiseen. Voit saada paaston hyödyt samalla kun nautit kuitenkin korkeasta energiatasosta sekä fyysisesti että henkisesti. Bulletproof Coffee on myös erinomainen apuväline pätkäpaastoamiseen.

Bulletproof Coffee on jokaisen "supersuorittajan", laihduttajan tai "deadlineä" lähestyvän kirjoittajan unelmajuoma. Omassa kaveripiirissä lähes kaikki ovatkin jo addiktoituneet ja lempinimikin on jo selvä: liquid crack.

38 kommenttia:

 1. Ensimmäiseksi tuli mieleen että jos haluan laihtua niin miksi ihmeessä haluaisin laittaa älyttömästi lisää kaloreita kahviini. Oletko ihan sekasin? Mutta enemmän tutkiessani noita linkkejä käsitin asiat vähän paremmin :) Ja täytyypä kokeilla ihan vaan noiden käyttäjä palautteiden takia. Et mielestäni kovin hyvin kertonut miksi tämä olisi täydellinen kahvi laihduttajille.. Laihduttajat jotka lukevat tämän postauksesi torjuu tämän idean välittömästi.. He pitävät sinua mielisairaana: ettäkö pitäisi lisätä lihottavaa voita ja kookosöljyä kahviin? Tämä on normaalin laihduttajan silmään täysin mielipuolinen idea... Normaali laihduttaja rajoittaa kaloreita ja he ei todellakaan lisää kaloreita kahvikuppiinsa, kun muutenkin taistelee liiallisen kaloreiden saannin suhteen. Joten, olisin esittänyt tämän paremmin ja kertonut myös miksi voi ja kookosöljy ei lihota vaan kuinka ne voi nimenomaan laihduttaa, lähinnä sen takia kun laihduttajalla on puutos noista rasvoista ja ne tekee olon täydeksi ja poistaa halut roskaruokaan.

  Tässäpä mielenkiintoinen linkki kaikille epäilijöille kuten itse, lääkärikin suosittelee tätä bulletproof kahvia:

  http://www.drweil.com/drw/u/QAA401262/Should-I-Drink-Bulletproof-Coffee.html

  VastaaPoista
 2. Joo hyviä pointteja. Kiitän hyvästä linkistä! Voi kappaleen päätin jättää lopuksi kiireessä pois kun ajattelin tämän olevan jo niin peruskauraa jokaiselle laihduttajalle ja varsinkin karppaajille. Pitääpä lisäillä tässä lähitulevaisuudessa. Mainitsin kyllä paastotilasta ja ruokahalun uskomattomasta suppressoinnista. Voi olla ettei tämä toimi jos tykkäät räjäytellä insuliisitasoja runsaalla määrällä hiilihydraattia eli en todellakaan suosittele kahvileivän nauttimista Bulletproof coffeen kanssa. Mutta suosittelen karppaajille ja muille "ketoilijoille".

  Kalorit usein onkin se ongelmista pienin vaan ongelmana onkin useimmiten huonolaatuinen ruokahalua, insuliini- ja tulehdustasoja nostava ravinto (tai elimistön säästöliekille pistäminen). Esimerkiksi leivästä ja muista viljatuotteista luopumalla saakin jo melkein kamppailla että jaksaa syödä tarpeeksi painon ylläpitämiseksi. Tässä esimerkiksi Dave Aspreyn esimerkki, hän on syönyt kaksi vuotta 4000-4500 kcal päivässä ja on melkeimpä "ripped":

  http://www.bulletproofexec.com/photo-abs-after-2-years-of-4500-calories-no-exercise

  Voi olla ettei Aspreyn rasvapitoinen dieetti sovellu jokaiselle mutta se onkin vain yksi vaihtoehto johon tutustua. Very low kalorie dieeteillä (VLCD) onkin runsaasti vaaroja joista voit lukea esim. täältä: http://www.anttiheikkila.com/blogi/fogelholmin_dieetti_voi_olla_hengenvaarallinen/

  VastaaPoista
 3. Tumma ~100% suklaa (sokeriton) voi olla erinomainen lisä Bulletproof Coffeeseen, lue lisää: http://www.bulletproofexec.com/what-dr-mercola-didnt-say-about-dark-chocolate-and-cardiovascular-disease/

  Muista kuitenkin että suklaa on erinomainen stimulantti muttei kuitenkaan varsinaisesti terveysruokaa jota pitäisi syödä joka päivä: http://www.youtube.com/watch?v=wArks4mczm4

  Mahdolliset terveyshyödyt voivat kuitenkin olla valtavat: http://www.pronutritionist.net/kaakao-ja-tumma-suklaa-edelleen-myotatuulessa/

  VastaaPoista
 4. Artikkelista innostuneena käytin koko aamun kaupungilla maitovaahdottimen etsintään siinä onnistumatta :) Eli näistä ei löytynyt: Prisma, Kodin Ykkönen, Lidl, Rajamarket, Robin Hood, Motonet, Puuilo. Ens kerralla käytän kyllä puhelinta.. Ebaystä löytyy mainittuun 1,50 euron hintaan ja mahdollisesti vielä IKEA:sta. Clas Ohlsonilta hain tänään 11 euron hintaan. Laitoin iHerbistä tulemaan CafeCepsiä sekä Now Foods MCT öljyä. BP väki tuntuu käyttävän sitä. Siihen asti mennään luomukookoksella. David mainitsee että kookosöljyä pitäisi käyttää kuusinkertainen määrä jotta alkuperäinen MCT resepti toteutuisi.

  Parkkis

  VastaaPoista
 5. Unohtui listasta, City-Marketissa ei samoten ollut vaahdotinta :)

  Parkkis

  VastaaPoista
 6. Sokokselta pitäisi löytyä maidonvaahdottimia kodinkoneosastolta, mutta valikoimat voi tietysti vaihdella paikkakunnan mukaan.

  Now foods MCT oil vaikuttaisi olevan ihan ok. Pitää itsekin laittaa testiin lähiaikoina.

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Sports-MCT-Oil-32-fl-oz-946-ml/13585

  Tosiaan kookosöljyä pitäisi laittaa 6 kertaa enemmän kuin MCT öljyä jotta saataisiin sama määrä MCTtä Aspreyn mukaan.

  VastaaPoista
 7. pakko kommentoida,koska tän tekstin myötä intouduin testaamaan moista superkahvia,ja se ei menny ihan niinkuin strömsössä...

  itsekin laitoin iHerbistä tosiaan tilaukseen cafecepsiä,joten sitä ei testihetkellä ollut saatavilla.näin ollen tartuin vain kaapista löytyvään kahviputeliin ja päätin että saa nyt aluksi kelvata.

  noh,tein kahvin ja ihastelin sen kermaista olemusta ja hörpin kaksi kupillista tyytyväisenä.olo oli aika normaali noin tunnin verran,kunnes se iski.NIIN paha olo etten muista koska viimeksi olisi ollut mitään vastaavaa.sydän läpätti,pyörrytti ja heikotti,kylmä hiki valui,silmissä sumeni,mahassa väänsi ja mitähän vielä...konttasin kylppäriin kännykän kanssa ja makasin varmaan tunnin verran lattialla miettien,missä vaiheessa pitää soittaa apua.soittoa ei kuitenkaan tarvittu,ja olo normalisoitui lopulta.loppupäivänkin olo oli heikko ja tärisevä,paleli ja oksetti.seuraavana päivänä olinkin taas ihan fine.

  mitä luulet,mistä moinen reaktio johtui ? voiko pelkästään väärä/huono kahvilaatu tehdä NOIN paljon hallaa ? vai menikö kroppa shokkiin siitä rasvan määrästä,kun normaalisti ruokavalioni on melko vähärasvainen... :D sananenkin aiheesta jeesaa,juuri nyt "pieni" kammo testata uudestaan,ainakin ennen cafecepsin kotiutumista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää että sulla on ollut huonoja kokemuksia, varmaksihan en osaa mitään sanoa mutta on mahdollista että liian isoilla rasvamäärillä aloittelu voi aiheuttaa ruuansulatusvaivoja/löysää vatsaa. Kookosöljyn käyttäminen suositellaan aloitettavaksi pienillä määrillä että maha tottuu (lisäsinkin tämän nyt mukaan artikkeliin). Jos ei muuten juuri tule rasvoja käytettyä niin voi mennä jonkun aikaa että elimistö ns. rasva-adaptoituu. Tämä on tietty ihan mutua mutta jonkinlaiset detox-oireet saattavat myös tulla kysymykseen sillä suoliston "pahat bakteerit" tuskin tykkäävät jos niitten ravintoa äkillisesti muutellaan niille epämieluisaan suuntaan.

   Googlella löytykin jonkinlaista infoa asiasta:
   "Sometimes people who have overgrowth of candida in their bodies can have less than pleasant reactions when they first start coconut oil.
   If you’re familiar with candida, you’ll also be familiar with the term “die-off.” This refers to the flu-like symptoms some people experience when they start to detoxify and large numbers of fungal organisms begin to die and release their toxins into your bloodstream."
   Lähde: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/main-lowcarb-lobby/483815-coconut-oil-bad-reactions.html

   Huono kahvi voi tietty myös tehdä ties mitä oireita mutta tuskin todennäköistä tässä tapauksessa jos vaan muuten olet pystynyt kahviasi ilman oireita juomaan?

   Asiasta toiseen, tulipa viikonloppuna testattua n. 5e maksavaa luomukahvia Lidlistä (nimeä en nyt tähän hätään muista). Join vain yhden kupillisen ja makukin oli ihan ok. Mutta olisi todellakin pitänyt jättää juomatta. Melkein heti piti mennä vessaan ja iltapäivän sydänhakkasi niin kuin olisi tulossa rinnasta ulos. Järkyttävän oksettava olo myös ja tuntui että ilman saaminenkin oli vaikeaa. Jano oli kova ja vettä sai juoda oikein kunnolla että sai tämän kahvin ulos kehosta mahdollisimman nopeasti.

   Pitäydyn cafecepsissä tosiaankin jatkossa.

   Poista
  2. no siinäpä vain melko infon täyteinen vastaus,kiitoksia ! :)

   siinä mielessä nyt kyllä kiinnostus heräsi,että jos karsea olo olikin kropan tapa tavallaan kertoa että jotain "hyvää" on tapahtumassa,niin noinkohan sitä malttaa olla testaamatta uudelleen. täytyy ehkä hieman vähentää kookosöljyn määrää ainakin,ja katsoa mitä tapahtuu ...

   jännä kyllä minkälaisia vaikutuksia pelkällä kahvilaadullakin tosiaan voi olla,en ole ennen edes ajatellut moista.kauhonut vaan marketeista juhlamokkia ja presidenttejä ja litkinyt tyytyväisenä ja juossut vessassa ajatellen "jjjeeee kahvi pistää nesteet liikkeelle,täähän tekee hyvää!" :D kuinka väärässä sitä voikaan ihminen olla.mutta,oppia ikä kaikki ! jotain hieman erikoisempaa kahvia olen muuten itsekin ostanut lidlistä,mutta jäi jo pelkästään tympeän makunsa puolesta juomatta...

   Poista
  3. Huono olo voi johtua myös siitä, että joillakin ihmisillä kofeiinin nauttiminen tyhjään vatsaan tai ilman samaan aikaan syömistä, nykäisee verensokerit alas. Oireita mm. sydämen tiheälyöntisyys, hikoilu ja huonovointisuus. Näin itsellä. Menee ohi kun syö jotain.

   Poista
 8. Bulletproof diettiä en voi kyllä suositella. Tässä mielestäni perustellaan hyvin miksi aamupalaksi ei todellakaan riitä pelkkä kahvi ja voi http://butterbeliever.com/better-than-bulletproof-coffee/

  VastaaPoista
 9. Vanha juttu ja osittain väärää tietoa.

  Debunkattu muun muassa seuraavissa.

  http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/4204-a-not-so-friendly-article-about-bulletproof-coffee/

  http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/4393-anti-bp-blog/?hl=butterbeliever

  VastaaPoista
 10. Jännä nähdä miten kahvin piti olla diureetti, mutta se taitaa pitää paikkansa vain surkean kahvin kanssa. Tämän juttusi innoittamana olen testannut tätä sieni kahvia cafecepsiä, joka on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen. Se ei tosiaan aiheuta mitään välitöntä virtsaamistarvetta, toisin kuin esimerkkinä Lidlin kahvit. Siis pelkästään kahvin juonnin jälkeistä virtsaamistarvetta monitoroimalla voi huomata laadukkaan kahvin? Ilmeisesti surkea kahvi pitää saada ulos systeemistä samaan tyyliin kuin jos sait ruokamyrkytyksen, jolloin keho aloittaa hetimmiten ripulin ja myös oksentamisen.

  Voi olla, että tämä muuntaa kahvinjuonnin ympäri Suomea, ainakin itselläni on nyt aivan erilaiset kahvinjuonti kokemukset. Ystävät ja myös ihan satunnaiset tutut olen innostanut tähän. En näe juovani enää muunlaista kahvia kuin tälläistä Bulletproof kahvia. Join ennen aina kahvia mustana, nyt voilla ja kookosöljyllä kahvista tulee lattenektaria joka maistuu niiiiiiiin hyvältä ja energisoi aivan erityyliin. Rasvat nousee päähän, hyvällä tavalla! Aivot selkeästi tykkää kun tälläisen kahvin jälkeen on paljon valveutuneempi olotila.

  Kysymyksenä, kannattaako MCT-öljyn hankinta vai onko se vaan jotain hypetystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyit MCT-öljystä. Viime viikolla aloitin BP kokeilun työpaikan Autobar automaattikahvilla + 1.5 rkl luomukookosöljyllä + 1.5 rkl Valio suolaton luomuvoilla. Tällä viikolla siirryin kukkurainen CafeCeps annos + 1.5 rkl Now Foods MCT öljy + 1.5 rkl Valio luomuvoi. Molempina päivinä on tuntunut että nälkä tulee paljon nopeammin. Jatkan kuitenkin kokeilua ja otan vinkkejä vastaan?? (Nälän ja pienen crashdownin tullessa juon pitkän lasin vettä.)

   Poista
 11. Kaikille ketoilijoille ja karppaajille elintärkeää infoa: http://chriskresser.com/you-are-what-your-bacteria-eat-the-importance-of-feeding-your-microbiome-with-jeff-leach

  Podcast korostaa kuidun ja erityisesti resistentin tärkkelyksen tärkeyttä ketogeenisella tai alhaisen hiilihydraattipitoisuuden omaavan dieetin aikana. Podcastin mukaan on mahdollista että tuhoat kehosi hyödylliset bakteerikannat näännyttämällä ne ravinnon puutteeseen mikä taasen sallii haitallisten organismien kasvun suolen pH:n noustessa.

  VastaaPoista
 12. Kaikille joita kiinnostaa Bulletproof kahvi:

  Bulletproof Kahvi Ilmiö – Laihduttava Super Kahvi Mullistaa Kahvinjuonnin

  Hyvää juttua myös mct-öljystä ja mykotoksiineista markettikahvissa.

  VastaaPoista
 13. Cafeceps ei todellakaan ole mykotoksiini vapaata kahvia ja itseasiassa sellaista ei ole olemassakaan. Aspreyn kehittelemässä kahvissa mykotoksiinit on vain minimoitu. Tässä viesti cafecepsin tyypeiltä. Our Certified Organic Coffee Powder has the following set specifications for Yeast & Molds and Aflatoxins:

  Yeast & Molds - NMT 100 CFU/g
  Aflatoxin (B1, B2, G1, G2) - NMT 10μg/kg
  Ochratoxin A (OTA) - NMT 10μg/kg

  VastaaPoista
 14. Kiitän kommentista. Tietty myös Cafeceps voi sisältää jonkun verran mykotoksiineja, kokemuksen mukaan vain tuntuu keho sitä sietävän reippaasti paremmin kuin normaaleja suomen markettikahveja (lääkinnällisistä sienistä varmaan myös todella paljon apua). Kahvi onkin niin suuri mykotoksiinien lähde että olen sen käytöstä melkein kokonaan luopunut (ehkä max 2 kertaa viikossa voin kupillisen juoda).

  Nykyään maistuu yerba mate ja Madre Labsin kaakao: http://www.iherb.com/Madre-Labs-CocoCardio-7-93-oz-225-g/23802 Tää on vaan niin herkkua vanilja stevialla
  makeutettuna. Yksi parhaista iHerbin tuotteista. Lue lisää kaakaon hyödyistä täältä: http://www.pronutritionist.net/kaakaota-terveyden-vuoksi/

  Tämän lisäksi maistuu itse tehty pakuri-reishi tee lakritsinjuurella maustettuna.

  Täytyy pistää myös aito Upgraded Coffee testaukseen jossain vaiheessa nyt kun sitä Suomestakin saa: http://www.viidakkotohtori.fi/bulletproof-kahvi-p-1048.html

  VastaaPoista
 15. hei saisko laadukasta kahvia jostain muualta kun tuolta nettikaupasta ? voiks suositella jotain, jos vaikka ruohonjuuresta tai punnitse&säästä:stä sais ?

  VastaaPoista
 16. Hei

  Tuolta löytyy muutamia Suomesta saatavia kahvi suosituksia:

  http://www.vitamiinisuositukset.com/bulletproof-kahvi/

  Esim. tuota Urtekrammin ylämaan kahvia saattaa löytyä Punnitse&säästä kaupasta.


  VastaaPoista
 17. Jäin miettimään, että monesti on mainittu pikakahvin olevan ei-niin-hyvä valinta, koska sitä on käsitelty niin paljon. Sitten vielä tässä kahvissa on käytetty niitä tässäkin parjattuna Robusta-papuja. Tipuin itse ainakin kärryiltä. Mutta siis, tuon erään linkin takana oli mainittu Urtekramin ylämaan kahvi jos ei "oikeaa" Bulletproof-kahvia kärsi ostaa sen hinnan vuoksi. Silti lähtökohtaisesti epäilisin kaikkia kahveja, mistä sen tietää mitä niissä on ellei ole säännöllisesti testattu ja siitä olemassa virallinen lappu "koostumuksesta". Kyseistä kahvisekoitusta aion koittaa, mutta suhtaudun vähän epäillen, ei noista mykotoksiinipitoisuuksista voi tietää, arvailla vain. Hintavan kahvin luulisi olevan parempaa, mutta ainahan se ei niin ole tässä maailmassa!

  VastaaPoista
 18. Eihän Cafeceps mitään gourmet-kahvia vastaa ainakaan maultaan mutta on usein päivitys parempaan, varsinkin jos olet juonut ennen normaaleja luomuttomia esim. Lidlin halpakahveja.
  Terveysvaikutukset tosin luultavasti reippaasti paremmat kuin normaalikahvissa lisättyjen lääkinnällisten sienien ansiosta (lisäävät kahviin lievästi kitkerähkön maun):
  "There is now a wealth of impressive data that demonstrates Reishi’s life extending properties1,2 but also its significant ability to stimulate brain neurons,3 search and destroy cancer cells4 and prevent the development of new fat cells in obese individuals.5"
  Lähde: http://www.lef.org/magazine/mag2013/feb2013_how-reishi-combats-aging_01.htm

  Kahvin merkki eikä hinta juurikaan tietty kerro mitään, eri erätkin voivat vaihdella huomattavasti. Ainut keino testata ilman kalliita testejä on jos sattuu olemaan herkkä mykotoksiineille. Eli kahvin aiheuttamien reaktioitten ylös laittaminen, kiihtyykö sydämen syke? tuleeko lähes välitön virtsaamistarve? muut vaikutukset olotilaan? Varsinkin jos virtsa on suhteellisen kirkasta on selkeä merkki mykotoksiini altistuksesta, kehosi kertoo että eritä toksiineja ulos nopeammin erittämällä vettä ulos elimistöstä.

  Cafecepsiä tuntuu keho sietävän paremmin kuin mitään suomen halpamerkkejä tai edes Presidentti kahvia.

  Ja onhan tästä testattu hyvin vaarallisen mykotoksiinin Aflatoxin (B1, B2, G1, G2) -tasot ovat NMT (not more than) <10µg/kg kun taas muille suomeen tuotaville kahveille ei Aflatoksiini raja-arvoja edes ole asetettu ainakaan tämän mukaan:
  Komission asetus (EY) N:o 1881/2006, annettu 19 päivänä joulukuuta 2006 , tiettyjen elintarvikkeissa olevien vierasaineiden enimmäismäärien vahvistamisesta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:364:0005:0024:FI:PDF

  Esim. mäkkärin kahvi on todellista p*askaa (tämä tullut todettua ympäri maailmaa) ja saa aikaan melkein välittömät mykotoksiinireaktiot olotilassa.
  Presidentti tummapaahto maistui hyvältä mutta teki epämukavan olon heti kupin juonnin jälkeen ja alkoi janottamaan & himoamaan vettä oikein kunnolla sen juonnin jälkeen. Vaikutti myös hengitykseen vaikeuttamalla hengitystä --> selvä merkki mykotoksiineista. Myös sydän takoi kovaa juonnin jälkeen.

  Testattu on myös laadukkaasta kahvikaupasta ostettua vastajauhettua specialty grade "hifikahvia" mikä toi upean vastajauhetun kahvin tuoksun koko keittiöön. Maistuu ihan ok vaikkei ehkä ihan parhaimpia mitä olen maistanut. Hirveästi ei tunnu tulevan mitään mykotoksiinioireilua joten luulisin että suhteellisen puhdasta kahvia mykotoksiinien suhteen. Helppoudessa ja nopeudessa ei tietty mikään voita Cafecepsia, ei tarvitse muuta kuin napsauttaa virta päälle vedenkeittimeen niin kahvi onkin jo valmista.

  VastaaPoista
 19. Lisätty linkki Dave Asprey:n yhteenvetoon okratoksiini A haitoista:
  "OTA from any source – including coffee — is a problem because it is associated with cancer [21], brain damage [22] and hypertension and kidney disease [23]. In addition, immunosuppressive, teratogenic and carcinogenic effects have been reported for OTA [24]. Another report says, “The available evidence suggests that OTA is a genotoxic carcinogen by induction of oxidative DNA lesions coupled with direct DNA adducts…” [25]."

  http://www.bulletproofexec.com/one-ugly-mug-the-science-behind-just-one-mold-toxin-in-your-coffee/

  VastaaPoista
 20. Pääsin vastikään testaamaan aitoa Anchor merkkistä grass fed voita Thaimaassa. Siellä sitä on jokaisessa vähänkin isommassa ruokakaupassa Thaimaan ja Uuden-Seelannin vapaakauppa sopimuksen ansiosta. Ulkonäöltään ja vaikutuksiltaan tämän erotti kyllä selkeästi suomalaisesta (myös luomu) voista. Väri oli selkeästi keltaisempi kuin Suomessa ja maku herkullisempi ja pehmeämpi. Tämän voin syöminen paransi mm. kuivuneet & pahoin halkeilleet huulet välittömästi vain yön yli nukuttuani! Joten ei voi kuin suositellla. Saispa tätä Suomesta varsinkin talvella.

  VastaaPoista
 21. Bulletproof kahvin sisältämä MCT öljy boostaa kognitiivisia toimintoja jo yhden annoksen jälkeen ja jopa alzheimer potilailla:
  MCT Fats Found In Coconut Oil Boost Brain Function In Only One Dose
  http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function-only-one-dose

  "Medium Chain Triglycerides (MCTs), the primary type of fat found within coconut oil, have been found to boost cognitive performance in older adults suffering from memory disorders as serious as Alzheimer's -- and not after months or even days of treatment, but after a single 40 ml dose!"

  VastaaPoista
 22. Toimiiko tämä vihreän teen kanssa samallalailla? Tuntuu olevan tuon kahvin löytäminen sen verran hankalaa ja kallista. Onko markettien vihreät teet ihan hyvä vaihtoehto?

  VastaaPoista
 23. Joo Bulletproof vihreän teen pitäis toimia aika lailla samalla lailla kuin kahvikin, itseasiassa Dave Asprey kirjoittelee siitä täällä:
  Green Tea + Bulletproof Coffee: Better Together For an Even Better Brain

  Voi itseasiassa käyttää mitä vain sattuu huvittamaan esim. yerba matea, roibos tai hibiscus teetä (varmaan makukokemuksena kahvi tietty parhaita). Hifikahveilla on menty viimeaikoina ja seuraavaksi tulee varmaan testailtua minkälaiset vaikutukset on yerba mate:n ja kahvin sekotuksella.

  Markettien vihreä tee valikoimasta löytyy varmaan monenmoista... yleensä kokemus on että ovat aika huonoja laadultaan. Laatu maksaa ja tuskin kannattaa ainakaan ihan halvimpia alkaa paljoa käyttämään sillä paksummista vanhemmista lehdistä valmistetut halpatee-merkit sisältävät suhteellisen paljon haitallista fluoria, lisää juttua tuolla ja tee suosituksia:
  Kuinka vähentää ruokahalua laihduttaessa? - Parhaat teet laihduttajalle

  VastaaPoista
 24. Jees kiitos. Itse ei laihtumiseen tätä edes tarvi vaan, jaksamiseen. Töihin pitää herätä 4.30, ni jos tästä sais tunnelmaa. Tuon kahvin hankkiminen liian vaivalloista, jospa hyvää teetä löytyis helpommin.

  VastaaPoista
 25. Bulletproof voikahvin suosio sen kun vaan leviää: viisi syytä miksi pistää voita kahviin:
  5 Reasons Why Everyone is Suddenly Putting Butter In Their Coffee.

  VastaaPoista
 26. Uskomatonta kahvia ei voi muuta sanoa. Tuntuu että IQ kasvaa reippaasti bulletproof kahvia juomalla. Tein vielä oman sekoituksen lisäämällä sekaan raakakaakaota ja kaakaovoita ja makeutin vielä lisäksi stevialla. Tuloksena uskomaton parannus älylliseen toimintaan. En ole tieteellisesti tai akateemisesti lahjakas ja kirjoittamisessakin joskus ongelmia mutta tällä setillä "aivot vaan toimivat" ja tuntuu että voisin tehdä mitä tahansa. -Tuomo

  VastaaPoista
 27. Päätin myös kokeilla tätä kahvia kun tuntui hyvältä vaihtoehdolta energian lisäykseen ja rasvan polttoon. Kahvi maistui kuitenkin oudolta, kitkerältä ja voin maku oli voimakas? Miten saatte pehmeää kahvia? Mulla käytössä Cafeceps( 2rkl jauhetta ja 4 dl vettä), 1 rkl Mct-öljyä ja Lindl luomuvoita 1 rkl. Onko neuvoja minulle? Miten itseasiasiassa laihdutus onnistuu tämän kanssa tehokkaasti? Kiitti.

  VastaaPoista
 28. Pahoittelen jos tuli kaksi kertaa...

  Tyhmä kysymys mutta kysyn kuitenkin. Miten mittaatte sen voin (2rkl) sinne kahviin? Otatteko suuripiirtein sen verran lusikalla (ja määfä heittelee joka kerta) paketista vai laitatteko ihan maustemitalla vai punnitsetteko? :)

  2rkl= 30g?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuntumalla tulee voita annosteltua, yleensä veitsellä eli määrä vaihtelee joka kerta jonkun verran (joskus ruokalusikalla jos on tullut voita pitempään sulateltua).

   Sulatettu voi 1 dl painaa 90 g ja 1 dl on 7 rkl eli tästä saadaan ruokalusikallisen sulatettua voita painoksi: 90g/7rkl=12,86 g eli 2 rkl paino n. 25,7 g eli luultavasti n. 25-30g sillä yleensä tulee otettua kukkurallisia lusikoita.

   Poista
 29. Päivitetty juttua jo pitkään testaamistani bulletproof kahvin lisäkkeistä. Lisään vielä monia muita paremmalla ajalla.

  VastaaPoista
 30. "ruoholla ruokittua voita" :D

  VastaaPoista
 31. Lisätty yksi bulletproof kahvin lempilisäkkeistäni (Inkivääri) suosituksiin.

  VastaaPoista