25.3.2019

Strategioita ja lifestyle modifikaatioita aivohalvauksen ehkäisyyn

Jatketaan terveysteemalla, sillä loppujen lopuksi terveyttä edistävät jutut auttavat enemmän kuin kenenkään nääntyminen alhaisilla kaloreilla. Vuorossa iltapäivälehdissä viimeaikoina runsaasti huomiota saanut vakava terveysuhka nimittäin aivohalvaus tai aivoverenvuoto. Pelkona ei ole vain kuolema vaan myös mahdollisesti koko elämän kestävä vakava vammautuminen. Onko jotain mitä normaali ihminen voisi jo ennalta ehkäisevästi tehdä alentamaan aivohalvauksen riskiä?

Jos edes yksi henkilö pelastuu kaamealta kohtalolta tämän informaation ansiosta niin tämän artikkelin kirjoittaminen on ollut vaivan arvoista.

Oikea tieto ei lisää tuskaa vaan pikemminkin poistaa turhia pelkoja. Parempi tietää esim. kuinka painovoima toimii kuin olla tietämätön kuvitellen että ignorance is a bliss "tieto lisää tuskaa".
"Ignorance is a bliss" - until you hit the bottom.

Elämässä ei tietenkään ole mitään varmuuksia, kaiken oikein tekevällekin voi sattua joskus huono tuuri. Useimmissa tutkimuksissa riskin aleneminen on todettu populaatiotasolla eikä luultavasti mikään anna 100% suojaa elämässä sillä aikanaan kaikki me täältä lähdemme... mutta tosiaan on parempi opiskella strategioita ja tapoja joilla elämässä voi viihtyä mahdollisimman pitkään mahdollisimman terveenä. Joten kuten englanniksi sanotaan: "stack the odds at your favor" tai lisää hyödyllisiä tapoja päivääsi. Aihe on tärkeä ja tulenkin päivittämään artikkelia ajan myötä kun on aikaa ja kun löydän uutta mielenkiintoista materiaalia jaettavaksi.


Neitsytoliiviöljy ja pähkinät aivohalvauksen ehkäisyssä



Tässä Dr. Gregerin Nutritionfacts videossa selostetaan miten neitsytoliiviöljyn ja pähkinöiden lisääminen n. 30% rasvaa sisältävään ruokavalioon pudotti huomattavasti aivoinfarktin riskiä!
Neitsytoliiviöljy näytti pudottavan riskiä yhdellä kolmasosalla. Lisätään tähän n. 15 g pähkinoitä päivässä niin riski näyttää putoavan jopa puoleen!
Neitsytoliiviöljy ja pähkinät näyttävätkin huomattavasti pudottavan aivohalvauksen esiintymistä.

Mikä oliiviöljy käyttöön?
Ostan aina laadukasta halpojen öljyjen sijaan. Omassa käytössä on erinomainen kylmäpuristettu Kreikkalainen Memmas Knossos luomu Extra neitsytoliiviöljy (happopitoisuus 0,6%). Tämä on menestynyt hyvin mm. Kuluttaja-lehden oliiviöljy testissä missä se tuli toiseksi. Maku on samettinen ja vaikutuksiltaan erinomainen mm. mielen toiminnalle. Myös voittaja Borges Extra Virgin Olive Oil Original on luultavasti suosittelun veroinen ja aionkin testata sitä seuraavaksi.

Mitä pähkinöitä?
Lähes kaikki pähkinät ovat hyödyllisiä maapähkinää lukuunottamatta. Maapähkinä ei ole edes "oikea" pähkinä vaan palko-/hernekasvi ja voi sisältää usein suuria määriä hometoksiineja kuten aflatoksiini-A:ta. Silloin tällöin syötynä /pienestä annoksesta ei välttämättä haittaa ole mutta olen käytännön kokemuksen myötä huomannut ettei maapähkinöitä kannata syödä pitemmässä juoksussa. Jos vielä ihmettelet ovatko pähkinät terveellisiä niin suosittelen tutustumaan Dr. Greger’s NutritionFacts.org soittolistaan: "Are Nuts Healthy?".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti