13.3.2014

Alkaako laihdutus masentaa tai kyllästyttää? Näillä ohjeilla uuteen nousuun

Joko laihdutus masentaa tai kyllästyttää? Yksinkertaisia vinkkejä.

Jos tilanne on tälläinen testaa näitä vinkkejä:
1. Kävele ja katso kaukaisia asioita mm. puita kaukana. Liikunnan erityisesti kävelyn hyödyt ovat olleet jo pitkään tunnettuja masennuksen ehkäisemisessä ja parantamisessa. Peripfeerisen näön aktivoiminen tuntuu myös jotenkin ihmeellisesti auttavan aivoja toipumaan masennuksesta ja laiskuudesta.


2. Optimoi aivokemiasi kalaöljyllä. Monet tutkimukset kertoo, että alhaiset EPA ja DHA tasot vaikuttaa mielenterveyteen ja aiheuttaa masennustaväkivaltaista käyttäytymistä ja oppimisvaikeuksia. Vaikea ymmärtää miksi haluisit olla tästä puutoksessa kun ratkaisu maksaa noin 3,6 euroa tai Suomesta ostettuna 5 euroa kuukaudessa.


3. Optimoi energiatasosi B-vitamiini valmisteella. Et voi uskoakkaan miten suuri vaikutus hyvällä multi-B-vitamiini valmisteella on yleiseen energiatasoon. B-vitamiinit parantavat myös unen laatua, erityisesti B-12 vitamiini voi auttaa lisäämällä melatoniinin määrää, koska jos olet puutteessa keho ei välttämättäi tuota melatoniinia. Voi olla vaikea luopua monesta lihottavasta ruuasta kuten esimerkiksi leivästä jos se on ruokavaliossa suunnilleen ainut B-vitamiinien lähde. Keskity siis muutenkin ravinnepuutoksien paikkaamiseen jos aiot laihtua nyt tai tulevaisuudessa. Myös C-vitamiini on ehdottoman tärkeä energian antaja laihduttajalle.


4. Lisää mausteitten määrää ruokavaliossasi. Pelkästään chilin lisääminen ruokavalioosi lisää tuntuvasti endorfiinien määrää elimistössäsi, lisäten hyvän olon viboja. Laajaan maustekaappiin satsaaminen kannattaa. Tulisten mausteiden lisääminen ruokavalioon auttaa sinua jopa laihtumaan nopeammin (lisääntyneen termogeneesin eli lämmöntuoton takia). - Could chillies help you slim?

Chilin lisääminen ruokavalioon voi lisätä lämmöntuottoa eli termogeneesiä ja johtaa näin ollen laihtumiseen (kuvan lähde).


5. Lisää laadukas kaakao ruokavalioosi. Prosessoimaton orgaaninen ja mahdollisimman luonnollinen alkalisoimaton kaakao on yksi parhaimmista lisistä terveelliseen ruokavalioon. Pikkuiset masennukset lähtevät tällä juomalla tosta noin vain ja inspiraatio elämään palaa. Lue lisää kaakaon hyödyistä täältä. Cococardio sisältää kaakaon lisäksi hibiscus uutetta ja punajuurimehu jauhetta joka auttaa erinomaisesti verenkierron parantamiseen. Kaakaon teobromiini lisää energian kulutusta ja rasvan vapautumista rasvasoluista. Kaakao on siten myös laihduttajalle sopiva juoma kunhan et hoida makeuttamista sokerilla. Suosittelenkin tilaamaan esim. jonkin nestemäisen stevia makeuttajan (piparminttu ainakin todella hyvä).

15 kommenttia:

 1. Mielessä kannattaa pitää myös vehnän ja gluteenin haitat:

  http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/eroon_vehnasta

  Vaikka kotona olisikin gluteenivapaa ruokavalio niin harmittavan usein tulee silti nauttineeksi piilogluteenia ravintolassa syödessä mikä tietty harmi sillä kukapa ei tykkäisi ulkonasyömisestä.

  VastaaPoista
 2. Hei Janne,

  Löysin blogisi ihan vasta äskettäin motivaatiota etsiessäni ja olen siitä iloinen.

  Olen itse siinä tilanteessa, että vaaka näyttää aivan hirvittäviä lukemia, minulla on raudan- sekä D-vitamiinin puutos, kilpparin vajaatoiminta ja masentunut yhden lapsen 33-vuotias äiti.

  Blogiasi tutkiessani mukaan tarttui Maca, extra Virgin oliiviöljy sekä Sprirulina. Aikomuksenani on aloittaa karppaus sekä salilla käynti. Mitä luulet, pääseekö noilla hyvään alkuun vai missaanko jotain oleellista?

  Olisin kiitollinen mikäli viitsit vastata :).


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla pääset hyvin alkuun, mutta ensimmäisenä laittaisin kuntoon: D-, B12-, K2- vitamiinit, magnesium (sitraatti ja öljy), seleeni (parapähkinät), kalaöljy (omega-3 rasvahapot EPA ja DHA, sinkki).

   Monet suosittelee kookosöljyä kilpirauhasen vajaatoimintaan.

   Sitten voit alkaa lisäillä pikkuhiljaa viherjauheita ja muuta kivaa kuten macaa.

   Lisää paremmalla ajalla ehkä jopa artikkelin muodossa.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta Janne! :)

  Joudun kuitenkin korvaamaan kalaöljyn jollain muulla sillä olen kasvissyöjä. Apteekista/Luontaistuotekaupasta varmaankin löytyy tietoa.

  VastaaPoista
 4. Nyt ehkä maailman laadukkain C-vitamiini Madre Labs, Madre-C 50% alennuksella (vain €14.53!). Pitääkin pistää tilaukseen ennen kuin entinen loppuu. Myös muut Madre Labsin tuotteet 50% alennuksella

  VastaaPoista
 5. ootko sama kun karppaajan suositukset blogin pitäjä?:)

  VastaaPoista
 6. ootko sama tyyppi kun karppaajan suositukset blogin pitäjät?:)

  VastaaPoista
 7. Hei, en ole sama tyyppi. Olen kyllä lukenut paljon karppaajansuosituksia ja ehkä ottanut jopa jotain vaikutteita omaan kirjoitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä? ;) On niin samantyylistä tekstiä, että olen itsekin epäillyt kirjoittajan olevan yksi ja sama tyyppi ;)

   Poista
 8. tosi hyviä blogeja molemmat :) tiedätkö henk koht. ketään jolla maca tai msm ois tuonut muotoja lisää? aika pinnallinen kyssäri mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen tapauksia joilla on "muodot" kohdillaan, ja he ovat kertoneet käyttäneensä macaa vuosia. Mutta henkilökohtaisesti en ole ollut todistamassa sitä kasvua koskaan. MSM:stä en tiedä, mutta netti on pullollaan kokemuksia siitä.

   Toisilla toimii toisilla ei. Toiset tykkää, toiset ei, näinhän se menee kaiken kanssa. Harva asia maailmassa toimii 100% kaikilla.

   Poista
 9. minkälaiset naiset saa sut syttymään? kuvaile vartaloa ja kasvonpiirteitä suht tarkasti:) minkälaiset taas ei sytytä? onko totta että joillain on ns. luonnostaan niin hyvät geenit tai hormoonitoiminta että näyttää hyvälle vaikkei tee paljoa sen eteen? tunnen yhden naisen jolla on tosi hyvät muodot mut sen ruokavalio on leipää pitkälti... monesti sokerijugurttia eikä ikinä mitään luomulihaa tai hyviä vitamiinilisiä sun muutakaan sellasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tietyt ihmiset voivat syödä kananugetteja ja pizzaa ja pysyä "hyvässä" kunnossa. Mutta se että joku muu voi tehdä niin ei tarkoita sitä että sinun kannattaisi.

   Osalla hormonit on tosiaan kohdallaan ja ne pystyvät mättämään mitä tahtoo ja silti pysyvät hoikkina. Mutta sekin ilo loppuu aikanaan, yleensä 28-35 vuotiaana.

   Mutta se ei koske kaikkia... Osa ihmisistä on noin sanottuja "vaikeita tapauksia" Jos ne syö irtokarkkia, vehnää, sokerilitkuja niin ne turpoaa ja lihoo jo 18 vuotiaana. Eli se että kaveri pysyy kuosissa sokerijogurteilla on aika huono näyttö siitä, että se oli terveellistä. Jos ruisleipä tai kananugetit toimii, niin se hienoa, mutta ei tarkoita että se olisi optimaalisin ruokavalio kaikille.

   Poista
  2. mitä suosittelisit sitten itse päivänaikana syömään?:) haluaisin itse pysyä terveenä ilman jatkuvia sairasteluja... pystyisitkö mitenkään sanomaan vaikka miten itse päivän aikana syöt?:) anna vaikka esimerkki ruokapäiväkirja ohje tähän.(:

   Poista
  3. http://www.bulletproofexec.com/the-complete-illustrated-one-page-bulletproof-diet/

   Syön aika pitkälti tuon mukaan nykyisin.

   Poista