9.3.2013

Esimerkki päivän ruokavaliosta jolla laihduin


Olet ehkä lukenut lopetin laihduttamisen ja laihduin postaukseni. Tässäpä sitten on minkälaisella ruualla korvasin einesmätön ja muut vedätysruuat.

Esimerkki päivän ruokavaliosta jolla laihtuu.

Aamupala

Smoothie

Banaani
Kaurahiutaleita noin 2-3 desiä
Laadukasta Sun Warrior proteiini jauhetta 30g
Kotimainen marjasekoitus 2 desiä
Emerald Balancea pari kolme teelusikkaa (toimii myös makeuttajana)
Macajauhetta teelusikka
Msm jauhe teelusikka
Chia siemeniä pari ruokalusikkaa
Oliiviöljyä jonkin verran
Kookosöljyä pari teelusikkaa
Hipaus Aitoa suolaa

Säästän yleensä puolet tästä soossista ja laitan shakeriin josta juon työpaikalla.
Työpaikka ruokailu
Ensimmäisten kuukausien aikana minulle naureskeltiin. "Jätkästä on tullut ituhippi! roiskeläppä miehen tiellä pitää"  Kuuluu työkaverin suusta. Kun mikron kilahduksen jälkeen nenään kantautuu tuo ennen hyvänhajuinen tuoksahdus, nykyisin lähes oksennuksen aiheuttava haju.

Samalla kun itse kaivelen työpaikan jääkaapista sheikkeriäni, johon työkaverit ovatkin jo kirjoittaneet tussilla ituhippi. Heh Heh hyvin hauskaa..


Eli työpaikalla juon puolet aamusmoothiestani. (nykyisin käytän kookosöljyn lasipurkkia muovi shakerin tilalla)

"Ota nyt edes puolikas"

Eilenkin minulle tarjoiltiin työpaikalla hienon näköisiä munkkeja. Mutta enää ei oikeastaan tee edes mieli syödä moskaa, kun olen korjannut kehoni puutostilat viherjauheilla ja "supperfoodeilla".

Työpaikkaruokailut ovatkin yleensä hyvin vaikea paikka elämäntaparemontin tehneelle. Painostusta suuntaan tai toiseen voi tulla. Mutta kuten aina kannattaa ottaa nämä huumorilla. Varsinkin kun tiedät että kahden kuukauden kuluttua samat kaverit kyseleekin jo laihdutusvinkkejä.(pääsyy miksi aloitin blogin, helpompi vain antaa osoite kun luetella mitä syön ja mitä heitin roskiin).

Illallinen
Parsakaalia
Kaalia
Sipulia
Valkosipulia
Cayennepippuria
3-4 Kananmunaa
Voita
SuolaaIltapala

Hyvää kolesterolia sisältäviä ruokia kuten kananmunia, joka ymmärtääkseni on hyvinkin tärkeätä hormonitasojen nostoon esim testosteronin. Ennen lihavana ja sairaana luulin että kananmunat ovat epäterveellisiä ja minun pitää välttää rasvaa ja syödä vain margariiniä. Totuus oli kuitenkin toinen. ja kyllä sen vihdoin olossa näkee mikä on keholle hyväksi ja mikä ei.

Lisää kananmunia joko keitettynä tai paistettuna.
Oliiviöljyä tai kookosöljyä suoraan suuhun rkl tai pari.. terveellisiä rasvoja.
Sinkkiä purkista.

Tai sitten vaan proteiini pitoinen smoothie.
Chia siemeniä ruokalusikka.
Sun warrior proteiiniä 30g
Marjoja.
Banaani.

Eli aika tavallista ruokaa.. mutta pääpointti on se että missään vaiheessa en laita suuhuni yhtään E-koodia tai outoa lisäainetta.

Eli suosi aitoa ruokaa jos haluat laihtua.

Tilailen noita superruokia ja lisäravinteita iherbistä, fitnessfirstiltä sekä hyvinvoinnintavaratalo. Noissa iherb linkeissä on alenneskoodini mukana, eli ensitilaajat saa suoraan 10 dollarin alennuksen kun tilaa yli 40 edestä. Ja minä saan alennusta tulevista tilauksista jos ensitilaaja ostaa linkkieni kautta..

Iherb on hyvä nettikauppa josta saa suomeen verrattuna super halvalla lisäravinteita verovapaasti. Tulee verottomasti kun tilaa alle 45 dollarin kokosia paketteja, rahtikulu on 4 dollaria. Tilaaminen onnistuu luottokorteilla, debit ja visa electron korteilla myös. Viimeisen tilauksen laitoin edellisenä sunnuntaina ja se tuli himaan seuraavana tiistaina eli reilussa viikossa.


5 kommenttia:

 1. Itse ihmettelen, miten voi sanoa syövänsä "aitoa ruokaa" jos käyttää lisäravinteita kuten proteiinilisiä. Eikös "aidon ruoan" syömisen nimenomaan pitäisi tarkoittaa sitä, että siitä syödystä ruoasta saa tarvitsevansa aineet?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi voisi tietysti tutkia nykytuotannon vaikutuksia ruokaan. Köyhäksi viljellystä maaperästä kasvavat jalostetut kasvilajit eivät voi sisältää enää tarpeeksi ravintoaineita ihmiselle. Onko aitous yhtä kuin ruuan ravinnerikkaus? Ei, aitous on alkuperäistä, mutta alkuperäisessäkään ei välttämättä ole sitä kaikkea mitä keho todella tarvitsee. Osa menee kuitenkin läpi imeytymättä. Joku tutkija sanoi että ihmisen pitäisi syödä 12kg rehuja ja hedelmiä päivittäis saadakseen niitä vitamiineja joita kasveista tarvitaan. Eihän kenenkään persreikä sellasta kestä...

  VastaaPoista
 3. Samoilla linjoilla anonyymin kanssa..tämä blogi voisi saada enemmän luotettavuutta jos ne harvat lähteet mitä mainitaan olisivat edes jossain määrin luotettavia tai tieteeseen perustuvia..Toki voihan sitä vain sivuuttaa ne lukuisat tutkimukset siitä, kuinka aspartaami ei ole normaalissa määrin nautittuna epäterveellistä..mutta sehän ei ollut selvästi tämän blogin tarkoitus. Lihomista tapahtuu silloin, kun saa liikaa energiaa kulutukseen nähden. Niin yksinkertaista ja tylsää kuin se onkin. Nimimerkillä light-tuotteita syövä laiheliini

  VastaaPoista
 4. Anonyymi ^, olet ainakin taatusti E-koodeilla varustettu warrior, jollet mitään muuta. Oletko koskaan miettinyt, miksi sairastelet kaikki mahdolliset syysflunssat, ahdistut, jos et saa joka päiväistä aspartaamiannostasi?

  VastaaPoista
 5. Nimenomaan, anonyymi olet laiha-läski ja sairas sisältäpäin vaikket ulkoisesti tai muutoin huomaakkaan oireita. Ja kaikki teksti mitä täällä kirjoitettu on tottakai peräisin lukuisista lähteistä joita kirjoittaja on urakalla tutkinut. Kyseessä kuitenkin blogi eikä virallinen tieteellinen tutkimus jossa olisi pakko mainita kaikki miljoonat lähteet joita lukenut. Ja blogissa ihan selkeästi kyse muustakin kuin läskistä, kyse kokonaisvaltaisesta terveydestä jolloin aspartamiini ei todellakaan kuulu ruokavalioon. Mutta onnea vaan omalle sairaan laihalle tiellesi.

  VastaaPoista