28.8.2014

Pudota painoa helposti ilman diettaamista tai liikuntaa? - Gynostemma pentaphyllum painonpudotuksessa


Miten laihtua kilo kuukaudessa muuttamatta ruokavaliota tai lisäämättä liikuntaa? Kerroin aikaisemmin ettei taikapillereitä ole mutta tämä saattaa päästä jo hyvin lähelle sitä, esittelyssä eräänlainen magic pill laihtumiseen.

Laihdu siis kilo kuukaudessa diettaamatta tai lisäämättä liikuntaa? Miten tämä on mahdollista?

Löysin nimittäin mielenkiintoisen tutkimuksen. Ravitsemustutkijoitten tulosten mukaan (Korealaisesta Chonbuk National Universitystä) ottamalla kaksi tablettia päivässä joka sisältää aasialaisen Gynostemma pentaphyllum kasvin uutetta laihdut n. kilogramman kuukaudessa ilman että muutat mitään ruokavaliossasi tai liikuntaohjelmassasi! Ja kaikki tämä siis ilman diettaamista ja extra-liikuntaa. Englanninkielisen yhteenvedon voit lukea täältä.

"Magic pill" taikapilleri siis tai ainakin niin lähellä sitä kuin olla ja voi ja nyt vieläpä ihmistutkimuksissa varmistettu. Aiemmin on tietenkin saatu jo runsaasti infoa Gynostemman laihduttavasta vaikutuksesta eläintutkimuksista. Nämä tulokset eivät tietty ole vielä mitään mihin voit päästä yhdistämällä gynostemman terveelliseen ruokavalioon ja treenamiseen.

Mitä Gynostemma pentaphyllym on?

Gynostemma pentaphyllum on alunperin kiinasta kotoisin oleva adaptogeeninen yrtti (käytetään myös nimeä Southern Ginseng tai jiaogulan) jolla on perinteisesti katsottu olevan elämän pituutta pidentävä vaikutus kiinalaisessa lääketieteessä.
Tarkemmin Gynostemma tutkimuksesta:

Tammikuun 2014 numerossa ylipainoa tutkivassa tieteellisessä julkaisussa Obesity, Korealainen tutkimus viittaa siihen että lämpöprosessoidun Gynostemma pentaphyllum uutteen käyttö 12 viikon ajan voi johtaa merkittävään painonpudotukseen ja rasvamassan vähenemiseen ylipainoisilla henkilöillä joiden painoindeksit olivat 25-30 välillä.

Tutkimussuunnitelma oli melkoisen yksinkertainen. Tutkijat jakoivat 80 ylipainoisen ryhmän kahteen ryhmään. Yksi ryhmä sai 2 tablettia Gynostemma uutetta päivittäin ja toinen ryhmä otti kaksi plasebo tablettia kahdesti päivässä. Tutkijat seurasivat kumpaakin ryhmää 12 viikkoa ja valvoivat ruuankulutusta, painoa, vatsarasvan jakautumista, painoindeksiä ja ottivat verinäytteet joka kolmas viikko. Kuten odotettu 12 viikon jälkeen plasebo-ryhmässä ei ilmennyt tilastollista muutosta kun taas gynostemmaa ottanut ryhmä laihdui keskimäärin 2,97 paunaa eli 1,35 kg. Gynostemma ryhmä paransi myös painoindeksiä, pienensi rasvaprosenttia ja heillä oli pienemmät vyötärön ja lantion ympärysmitat. Gynostemma ryhmällä oli myös alentunut kolesteroli ja triglyseridi-tasot. Kummassakaan ryhmässä ei reportoitu haittavaikutuksia.

On tärkeää huomata että tämä tutkimus tehtiin tietyn tyyppisellä Gynostemma uutteella (Actiponin). Ei ole varmuutta olisivatko tulokset samanlaisia ottamalla pelkkää Gynostemma kasvia tai juomalla pelkkää gynostemma teetä. On kuitenkin mielenkiintoista että tutkijat laskivat uutteensa annostuksen määrän sellaiseksi että tuotteesta saatujen saponiinien määrä vastaisi kansanparannuksessa suositeltua 5-9 grammaa kokonaista kuivattua gynostemmaa päivässä. Gynostemmalla on myös muita todella huomattavia hyötyjä, jotka tekevät siitä yhden hyödyllisimmistä lisäravinteista mitä kukaan voisi nauttia.

Miksi käyttää Gynostemmaa? -  Gynostemman hyötyjä

Vaikka olisit jo laiha niin gynostemma pentaphyllumin hyödyt eivät lopu painon pudotukseen vaan sillä on runsaasti myös tieteellisen tutkimuksen toteamia hyötyjä. Perinteisesti gynostemmaa on käytetty mm. eliniän lisäämiseen ja sillä onkin lempinimi "herb of the immortals" joka on suora käännös kiinankielestä. Suoraan wikipediasta otetut tieteellisessä tutkimuksessa validoituja gynostemman hyötyjä ovat mm.:

 • Gynostemma toimii antioksidanttina ja tässä tutkimuksessa sen on huomattu lisäävän mm. superoksidi dismutaasin ja glutationi peroksidaasin tasoja jotka toimivat voimakkaina sisäisinä antioksidantteina ihmiskehossa. Gynostemma uute suojeli kokeessa aivosoluja iskeemisiä vaurioita vastaan mitkä ovat seurausta hapen ja glukoosin puutteesta aivoissa.
 • Tutkimusten mukaan Gynostemma lisää makrofagien, T-lymphosyyttien ja luonnollisten tappaja solujen aktiviteettia & toimii kasvainten inhiboinnissa.
 • Gynostemma teestä voi olla apua diabeteksen torjuntaan. Tässä plasebokontrolloidussa tutkimuksessa gynostemman todettiin alentavan mm. verensokeritasoja ja alentavan myös glykosyloituneen hemoglobiinin HbA(1C) määrää. Myös insuliiniresistenssi parani huomattavasti kontrolliryhmään verrattaessa. Ihanteellinen lisäravinne siis melkeinpä kenelle vain.
Miksi on tärkeää laskea verensokeria? Pahimpana haittana muiden vahingollisten vaikutusten lisäksi kohonneet glukoositasot kutistavat aivoja eli kirjaimellisesti tekevät sinusta tyhmemmän (Elevated Blood Glucose Shrinks the Brain). Ei varmaankaan kovin hyvä juttu. Oletettavasti myös muitten AGE-yhdisteiden (eli Advanced Glycation End products) määrä vähenee Gynostemmaa käytettäessä. AGE-yhdisteet liitetään moniin sairauksiin, vanhenemiseen ja mm. ihon huonoon kuntoon.

 • Gynostemma alentaa wikipedian mukaan myös seerumin kokonaiskolesterolia, triglyseridejä ja "pahaa"-LDL-kolesterolia sekä osallistuu samanaikaisesti "hyvän"-kolesterolin HDL-nostamiseen (lähteitä 1,2).
 • Gynostemma ja verenpaine - in vitro tutkimus viittaa että gynostemma stimuloi typpioksidin vapautumista eristetyissä sydänsoluissa. Tämä on yksi mekanismi millä gynostemman on ehdotettu alentavan korkeaa verenpainetta. Wikipedian mukaan kaksoissokkokokeessa missä annettiin gynostemman gypenosideja henkilöille joilla oli kohonnut verenpaine havaittiin 82% vaikuttavuus hypertension alentamisessa, joita voidaan verrata esim. ginsengillä saatuun tulokseen 46% ja 93% arvon joka on saatu indapamide verenpainelääkkeelle.
 • Gynostemmalla on oletettavasti myös hyödyllisiä vaikutuksia kardiovaskulaarisen järjestelmän toimintaan, jiaogulan voi mm. lisätä sydämen lyöntitilavuutta, verenvirtausta sepelvaltimoissa ja sydämen pumppaustehoa samanaikaisesti pienentäen sydämen sykettä (ilman vaikutuksia valtimopaineeseen) (lue lisää/lähteitä 1,2).

Muita perinteisesti tunnettuja Gynostemman hyötyjä ovat mm (lähde).:
-Gynostemma toimii adaptogeeninä ja stressin vähentäjänä
-Elävöittää kehoa mutta ei sisällä kofeiinia
-Gynostemma omaa tulehduksenvastaisia ominaisuuksia
-Parantaa hengitystoimintoja
-Gynostemma edistää rauhan ja hyvinvoinnin tunteita
-Toimii ruuansulatusta rauhoittavana apuna
-Gynostemma on tunnetusti hyväksi painonhallinnalle
-Auttaa parantamaan verenkiertoa
-Tukee tervettä ja normaalia maksan toimintaa

Jos lähes loputtomat hyödyt kiinnostavat enemmän niin täältä löytyy lisää lukemista: http://examine.com/supplements/Gynostemma+pentaphyllum/.

Gynostemma pentaphyllum tuotesuositukset

Paras paikka hankkia Gynostemmaa on iHerb (linkki Gynostemma hakuun). Suosittelen mm. seuraavia tuotteita:

Laadukkaimpia gynostemma uutteita:
Dragon Herbs, Gynostemma, 500 mg, 100 Veggie Caps

Todella hyvät arvostelut omaava, edullinen tuote jota käytän myös itse:
Paradise Herbs, Jiaogulan, 60 Veggie Caps

Paras gynostemma uute tee:
Spring Dragon Longevity Tea

Yksi miellyttävimmistä tavoista nauttia Gynostemmaa on tee muodossa. Tämän takia juon itsekin säännöllisesti Spring Dragon Longevity teetä ja sillä onkin ollut selkeästi laihduttava vaikutus, mikä nyt vahvistettuna myös tieteellisissä tutkimuksissa eikä enää vain pelkkää omaa kokemusta.

Gynostemma Jiaogulan uute ja tee
Paras gynostemma tee ja uute?


Jos et ole ennen tilannut iHerbistä niin saat $10 alennuksen linkkieni kautta (yli $40 tilaukset, $5 alennus alle). Hyödyn itse tästä saamalla iHerb krediitteja joita voin käyttää tilauksiin. Lue myös iHerb suositukset laihduttajalle. Tässäpä ensitilaajalle tehty iHerb paketti josta saa $10 alennuksen, sisältää mm. gynostemma-uute kapseleita, Spring Dragon longevity tee ja muita hyödyllisiä tuotteita:

Paradise Herbs, Jiaogulan, 60 Veggie Caps (gynostemma uute)
Dragon Herbs, Spring Dragon Longevity Tea, Caffeine Free, 20 Tea Bags, 1.8 oz (50 g) (gynostemmaa sisältävä ehkäpä maailman terveellisin tee)
Dragon Herbs, Gynostemma, 500 mg, 100 Veggie Caps (laadukkaimpia gynostemma uutteita)
Madre Labs, CocoCardio, 7.93 oz (225 g) (laadukas orgaaninen kaakao)
St. Dalfour, Organic Tea Sampler Pack, 3 Tea Bags, 2 g Each ($0.25 tee sampleri)
Katso kaikki tuotteet.

Lue myös muista suosittelemistani tee-merkeistä jotka ovat erinomaisia ruokahalun laskemiseen. Juomalla paljon ravitsevaa yrtti-teetä ei tule paljon syötyä mitään ja päivänkin pituiset paastot menevät suhteellisen helposti. Paasto lieventää myös elimistön lämmöntuottoa mikä onkin erityisen kätevää erityisesti helleaikoina, milloin selvästi vilpoisampi olo tuleekin tarpeeseen. Muistaa vaan juoda silloin tällöin laadukkaalla merisuolalla terästettyä vettä niin elimistö saa lähes kaikki tarpeelliset mineraalit mitä kuluu erityisesti helteessä ja treenatessa. Gynostemma on mahtavan terveellinen lisä kenen tahansa ruokavalioon.

Gynostemma Spring Dragon Longevity tea
Yksi maailman hifeimmistä tee-merkeistäLähteitä:
http://www.ergo-log.com/lose-weight-without-dieting-with-gynostemma-pentaphyllum.html
Antiobesity effect of Gynostemma pentaphyllum extract (actiponin): a randomized, double-blind, placebo-controlled trial.
http://www.foodconsumer.org/newsite/2/Obesity/gynostemma_pentaphyllum_extract_obesity_0521140933.html
Antiobesity Effect of Gynostemma pentaphyllum Extract (Actiponin): A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial
http://examine.com/supplements/Gynostemma+pentaphyllum/
http://anabolicmen.com/adaptogen-herbs-for-balancing-high-cortisol-naturally/

3 kommenttia:

 1. Vinkkinä:
  Kasvia voi kasvattaa myös itse mainiosti, kasvaa helposti - melkein rikkaruohomaisesti.

  Kasvin hoito-ohjeita saa täältä:
  http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Gynostemma+pentaphyllum

  Siemeniä saa täältä:
  http://b-and-t-world-seeds.com/carth.asp?species=Gynostemma%20pentaphyllum&sref=80771

  VastaaPoista
 2. iHerb tilauksen teko kannattaa juuri nyt sillä iHerb tarjoaa 10% alennuksen kaikista yli $40 tilauksista. Tämä tarjous on voimassa kuun loppuun 30.11 asti. Näet alennuksen shopping cartissa kun olet kirjautunut sisään.

  "10% Off Orders Over $40!
  Take advantage of our limited-time, super discount, now through November 30th.
  You will see the extra discount in the shopping cart after you have signed in; cannot be combined with other discounts."

  VastaaPoista