2.12.2014

Kuinka estää lihominen jouluna (tai ainakin pitää se minimissään)?


Joulu on kohta ovella, joten otetaan katsaus siihen kuinka välttää ylipainon kertyminen jouluna, tai ainakin pitää lihominen mahdollisimman minimaalisena. Joulu on ruuasta nauttimisen aikaa ja kukaan ei ole tuomitsemassa tai vaatimassa laihduttamiseen jouluna. Mutta on joitakin "biohakkerointeja" joiden avulla voit todennäköisesti pitää "vahingot" minimissä ja estää turhaa lihomista & kaksoisleuan kehittymistä.

1. Treenaa tiukasti salilla jo etukäteen (tai joulun aikana jos mahdollista)
Jos lihaksesi ovat palautumistilassa, toipumassa kovasta saliharjoittelusta voit luonnollisesti syödä enemmän lihomatta verrattuna siihen että olisit ollut kokonaan treenaamatta vaikka viikon ennen herkuttelua. Jos vaan mahdollista käy tekemässä peräkkäisinä päivinä ennen syöpöttelyjä jalat, yläkeho ja maastaveto niin voit vaikka kehittää lihasta lihomatta kiloakaan joulunpyhinä. Liiku myös muuten joulunaikana.

Kyykky, tuo liikkeistä parhain hormonitasojen nostoon ja laihana & jäntevänä pysymiseen (kuvan lähde).

2. Juo greippimehua
Vaikkeivat mehut olekaan suositeltavia laihduttajalle niin tuoreen greippi mehun kohdalla olen valmis tekemään poikkeuksen. Greipin sisältämä naringenin voi auttaa luomaan kehossa Atkinssin dieettiä tai paastoa muistuttavat olosuhteet. Naringeniini pistää maksan hajoittamaan hiilihydraattien sijasta rasvaa ja estää näin mm. uusien rasvahappojen synteesin - lähde artikkeleita tämä, tämä.

3. Nauti kanelia
Kanelilla on erinomainen ominaisuus kontrolloida verensokeritasapainoa ja näin ollen estää pahimmat sortumiset. Kaneli parantaa mm. insuliiniherkkyyttä. Kaneli myös hidastaa mahan tyhjentymistä mikä osaltaan auttaa verensokerin säätelyssä ja pienentää mahdollisesti myös ruokahalua (lue lisää kanelin hyödyistä). Kaneli on myös yksi voimakkaimmista antioksidanteista maan päällä joten sillä on oletettavasti myös muita lukuisia hyötyjä.

4. Syö resistenttiä tärkkelystä
Resistentti tärkkelys voi auttaa lisäämään kylläisyyttä sekä parantaa verensokerin kontrollointia. Tämä näkyy mm. parempana isojen aterioiden sietämisenä (eli väsyttää huomattavasti vähemmän kunnon joulusyöpöttelyn jälkeen ja voi vaikka lenkillä käydä ennemmin pyörähtämässä).

5. Pätkäpaastoa 1-2 herkuttelupäivän jälkeen
16-24 tunnin paasto auttaa kummasti ähkyjen ja rasvan kertymisen ehkäisemisessä. Hyvä lyhyt yhteenveto paaston hyödyistä. Katso miten "järkyttävässä" kunnossa voit olla jopa 42-vuotiaana paastoamalla säännöllisesti 16 tuntia päivässä, nämä kuvat tulevat järkyttämään sinua (positiivisessa mielessä). Mercolan yhteenveto ajoittaisen paastoamisen hyödyistä. On todella helppoa tehdä esim. 18h paasto, aloita iltaruuan jälkeen klo 18 ja ole syömättä klo 12 asti seuraavana päivänä.

6. Vältä haitallisimpia ruokia/juomia painonpudotuksen kannalta
Näitä ovat erityisesti vehnä ja muut viljatuotteet mitkä edistävät verensokerin nousua korkealle ja sitä seuraavaa verensokerin laskua ja ruokahalusykliä. Myös sokerisia juomia kuten glögejä karttaisin viimeiseen asti tai tekisin niistä oman vähäsokerisen version.

7. Syö paleo oppien mukaan terveellisesti (tai...)
Joulupöytä sisältää usein runsaasti paleon mukaan terveellistä syötävää, kinkkua, lohta, ehkäpä kalkkunaa uunipaistin ohessa. Satsaa kerrankin myös kunnon salaatti- ja juusto pöytään jotta myös muita terveellisiä herkkuja riittää.

Tai jätä kerrankin kaikki ruokavalio-opit huomioimatta, syö ja juo kerrankin sitä mitä huvittaa niin paljon kuin huvittaa. Myös biohakkeri Dave Asprey tekee kuulemma tätä kerran vuodessa tunteakseen normaalin epäterveellisen ruokavalion haittavaikutukset motivoidakseen itseään pysymään terveellisissä ruuissa lopun aikaa vuotta.

Yhteenvetona: sovella listaa ihan oman halun mukaan, jo pari kohtaa voi auttaa kummasti estäen jopa viiden kilon painonnousut tai tuottaa paremman olon joulunpyhien aikana. Itse tulen soveltamaan erityisesti salitreeniä, juomaan greippimehua ja eiköhän tuota tule kanelia & resistenttiä tärkkelystäkin nautittua. Seuraavassa vielä suositukset monista hyvistä lahjaideoista erityisesti laihduttajan tarpeet huomioiden (varmuutta ei ole ehtivätkö nämä nyt tilattuina jouluksi (eletäänhän vuoden kiireisintä postitusaikaa) mutta ompahan ainakin valmiina uuden vuoden varalle.

Laihduttajan joululahja iHerb suositukset


1. Laadukas viherjauhe joka maistuu taivaalliselta
Mahtavan makuinen viherjauhe joka sisältää monia kymmeniä kymmeniä terveydelle hyödyllisiä viherkasveja, marjoja, mausteita ja yrttejä. Viherjauheitten on todettu auttavan myös laihtumiseen mm. vähentämällä ruokahalua makeisiin ruokiin (lue lisää: Lose weight with chlorophyll).
2. Ceylonin kaneli
Tehokas herkullinen sokeritasapainon säätelijä, auttaa mm. verensokerin kontrolloinnissa.
3. MSM jauhe
MSM jauhe auttaa kipujen ja kolotusten kanssa jo tuhansien ihmisten kokemuksien mukaan. MSM voi alentaa mm. treenikipuja ja suojelee mm. lihaksia kovassa treenissä.
4. Laadukas multivitamiini
Markkinoiden laadukkain multivitamiini. Tämä on melkeinpä jokaisen toivelahja (ainakin jos jokainen tietäisi miten laadukas tämä tuote on verrattuna Suomesta ostettaviin).
5. D-vitamiini
Tämä voi olla yksi järkevimmistä ja terveyttä tukevimmista lahjoista sukulaiselle tai ystävälle joka ei ole D-vitamiinista kuullutkaan tai joka ei syö sitä aktiivisesti. Erityisesti iäkkäämmille ihmisille jotka eivät itse muuten D-vitamiinia hankkisi tai sitä kykenisi iHerbistä tilaamaan.
6. Lisänä vielä halpa tria/kokeilu-hintainen C-vitamiini 60*1000 mg
Halpa kokeilu tarjous joka kannattaa hyödyntää vain, $1,95. C-vitamiini on yksi parhaimmista lisäenergian lähteistä laihduttajalle.

Tässäpä valmis tilauspaketti joka sisältää edellä mainitut tuotteet 2-6 sekä $10 alennuksen ensitilaajalle. Tilauksen kokonaissumma on postikuluineen arvonlisäveron rajan alapuolella joten paketti tulee verottomasti postilaatikkoon, ovellesi tai lähimpään postiin. Jos et ole ennen tilannut lue myös iHerb Suositukset Laihduttajalle.

Lue myös:  Bulletproof Coffee - Paras kahvi laihduttajalle? ja Kuinka vähentää ruokahalua laihduttaessa? - Parhaat teet laihduttajalle.

2 kommenttia:

 1. Jos jotakuta mietityttää ovatko ns. "kovat rasvat" vielä vaarallisia: Fogelholm myöntää vihdoin: Maaeläinrasva ei olekaan vaarallista. Harmi että selkeät tutkimustulokset ovat vielä suomalaisille tieteentekijöille "uskonasia" ja kestää 5v (tai jopa 44v) sulatella selkeitä tutkimustuloksia. Kannattaa tosiaan lukea kirjoja eikä muodostaa maailmankuvaansa uutisten perusteella.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen blogi!

  Haluaisitko lisätä linkki seuraavaan laihdutussivustoon linkkikokoelmaasi?

  http://kalorit.info/

  kalorit.info

  VastaaPoista