6.11.2013

7 laihdutus hakkerointia joiden avulla läskifarkut vaihtuu kokoa pienempään - Laihdutus on maailman helpoin asia

Paino yli 100 kg etkä tiedä mitä tehdä tai edes mistä aloittaa? Tai haluat päästä eroon ylimääräisestä viidestä kilosta jotka eivät suostu lähtemään kulumallakaan. Lueskelin juuri monia "läskilaihdutusblogeja" ja huomasin monien yhä tekevän ihan alkeellisia perusvirheitä jotka olisivat helposti korjattavissa.

Parhaimmillaan laihtumisessa on kyse luonnollisesta tasapainosta. Saavuttaessasi tämän tasapainon kehon paino laskee luonnolliseen terveeseen tilaansa ja pysyy vakaana ilman ongelmia ja ruokavalioihin ja dieetteihin keskittymisiä.

Mikä sitten estää tätä tasapainoa?

Usein saattaa olla tärkeämpää keskittyä eliminoimaan ja korjaamaan asiat jotka häiritsevät kehon luonnollista tasapainoa kuin oppimaan esim. lisää treenauksesta. Olen järkyttynyt miten useimmat ihmiset eivät vieläkään tiedä näistä asioista vaikka kaikki tieto on ollut saatavilla jo lähes kymmeniä vuosia. Aloitetaan tärkeimmästä eli myrkkyjen eliminoinnista:

1.  Eliminoi myrkyt:

- Soija - sisältää antiravintoaineita jotka estävät ravinnon imeytymistä. Sotkee myös hormonitasot erityisesti miehillä sen sisältämien fytoestrogeenien takia.
- Arominvahvenne MSG ((E621 – E640) ja sen johdannaiset mm. hiivauute, näitä löytyy useita
- Aspartaami, sukraloosi ja muut makeutusaineet
- Hydrogenoidut transrasvat ym. margariinit
- Gluteeni ja vehnä, kyllä kuulit oikein
- Glukoosi-fruktoosisiirappi ja liiallinen fruktoosin syöminen (liialliset banaanit, liian monta hedelmää smoothiessa ym.)
- Fluori jota löytyy mm. hammastahnasta - kannattaa päivittää - "helpoin tapa laihtua"
- Turha valkoinen sokeri kun se on vältettävissä
- Nitriitti ja nitraattisuolat (kalium- ja natriumnitraatit ja -nitriitit eli E249-E252)
- Kalja - suuri fytoestrogeenien ja gluteenin lähde, vältä jollet halua manboobseja
- Bisfenoli A kemikaali (BPA) - säilykkeistä löytyvä tunnettu "hormone disruptor"
- Minimoi muoviastioitten käyttö (tai mieluummin lopeta kokonaan). Toinen tärkeä muovijätteen määrä elimistöön ovat muovi-sauvasekoittimet ja blenderit joissa on muovisia osia. Erityisesti vanhentuessaan nämä usein rispaantuvat ja alkavat vuotaa muovia ruokaasi (henk. koht. kokemusta on seka blenderin että sauvasekoittimen muovin rispaantumisesta ja siitä että muovia tippuu suoraan blendattavaan ruokaan). Muovisen shakerin voi korvata esim. lasisella yhden litran kookosöljy pullolla (sekoitan heran blenderillä).
- Poista tai ainakin vähennä perunalastut, ranskanperunat ym. muut prosessoidut hiilihydraattituotteet ruokavaliostasi niiden sisältämän syöpävaarallisen akryyliamidin suurten pitoisuuksien takia
- Hankkiudu eroon kemikaalisista lihasheikkoutta tekevistä saippuoista ja shampooista - päivitä luonnolliseen
-Alumiinin käyttöä kannattaa myös välttää mm. alumiinifolion muodosssa sillä sen liiallisen saannin on todettu mahdollisesti olevan yhteydessä mm. Alzheimerin tautiin. Jos sinulla on rispaantuneita paistinpannuja joiden pohjassa on reikä niin heitä nämä menemään sillä ne ovat vakava terveysriski!Jos haluat mennä vielä pidemmälle niin luopuisin myös viljatuotteista kokeilun vuoksi esim. 1 kk ajaksi tai pidemmäksi ajaksi. En sano että se tulisi olemaan helppoa ainakaan alkuun mutta voidaankin kysyä kumpi on tärkeämpää laihtuminen ja terveys vai viljan puputtaminen? Jokaiselle suositeltava artikkeli gluteenin ja viljatuotteitten vaaroista.

Ainoastaan gluteeni näistä on sellainen mistä et voi huijata yhtään sillä jos olet yliherkkä niin jo 1 mg riittää immuunireaktion syntymiseen ja nämä vasta-aineet voivat jyllätä kehossasi jopa 3-6kk hyökäten omia kudoksia vastaan. Mutta jos mieliruuassasi kiinalaisessa on esim. soijakastiketta niin en pidä sitä kovin pahana juttuna silloin tällöin nautittuna.

Lisää tietoa BPA-kemikaalista - saatko tätä päivittäin? Miten se vaikuttaa? Evira on kieltänyt BPA:n käytön lapsien tuttipulloissa 2011 vuonna... Siitä voi vetää johtopäätöksiä.
2. Käytä laihduttavaa D-vitamiini lisää!

D-vitamiinin teho puhuu puolestaan, en ole ollut flunssassa ainakaan vuoteen eikä painonpudotus tai pitäminen ennallaan voisi olla helpompaa! Laihtuminen on vain yksi tämän tehokkaan säätelevän hormonin vaikutuksista sillä D-vitamiinin on todettu vaikuttavan n. 10 % kaikista ihmisen kehon geeneistä.

Lue mm. Tohtori Tolosen kommentit aiheesta "D-vitamiini voi auttaa laihtumaan". Mercolan siteeraamassa tutkimuksessa johon osallistui yli 4600 naista joiden iät 65 tai yli löydettiin että alhaisen D-vitamiinitason omaaminen voi myötävaikuttaa tai olla osallisena lievässä painonnousussa. Riittämättömän D-vitamiinitason omaavat naiset painoivat myös enemmän tutkimuksen alussa.

Suosittelen tilaamaan vahvan D-vitamiinin iHerbistä jo ihan hintansakin puolesta (näe myös iHerb Suositukset Laihduttajalle). Toinen hyöty on ettet joudu syömään haitallisia fillereitä ja täyteaineksia mitä Suomessa myytävät tabletit lähes aina sisältävät. On paljon helpompi ottaa yksi tabletti päivässä kuin syödä neljä tablettia suomalaisia apteekin D-vitamiineja jotka on kyllästetty ties millä turhilla ja potentiaalisesti haitallisilla täyteaineilla.

D-vitamiini tabletit ei myöskään imeydy lähes ollenkaan, sillä D-vitamiini tarvitsee rasvaa imeytyäkseen. Jos et ota D-vitamiinia rasvan kera niin se ei imeydy ollenkaan. Parhaissa D-vitamiinituotteissa on mukana extra virgin oliviiöljyä joka auttaa sinua saamaan ne D-vitamiinin aidot suuret hyödyt.

Käytätkö jo D-vitamiinilisää etkä näe mitään hyötyjä? No ei yllätä...

D-vitamiinin toimivuuteen vaaditaan myös K2-vitamiinia jonka puutos voi johtaa D-vitamiinin myrkyllisyyteen ja ilman K2:sta D-vitamiini ja kalsium ei toimi ihmiskehossa, etkä saa hyötyjä kuten luiden terveyttä ja osteoporoosia estäviä tekijöitä. Magnesium on myös erittäin tärkeä D-vitamiinin synergisessa toiminnassa. Kaikkea kolmea on hyvä käyttää lisäravinteena. Suosittelen tätä K2-vitamiinilisää ja tätä magnesium lisäravinnetta, käytän itse näitä tuotteita.


3. Optimoi ruuansulatus probiooteilla - yllättävä RATKAISU LIHAVUUTEEN?

Jos maha ei toimi niin voi olla hyvin vaikeaa laihtua tai muutenkaan nauttia elämästä. Ruuansulatuselimistö muodostaa "toiset aivomme" ja tuottaa mm. suurimman osan serotoniinista. Erityisesti elämänlaadun parantuminen on huomattava käytettäessä probioottivalmistetta.

Jos sinulla on ylipaino-ongelmia, niin sinä tarvitset probioottilisää: Yllättävä syy ylipaino-ongelmiin: joka neljännellä liian vähän suolistobakteereja

Paras valmiste minkä olen löytänyt vuosien varrella on Dr. Ohhiran probiootti.

Joillekin hinta voi ehkä kuulostaa kalliilta, itsekin ajattelin aluksi näin koska en tiennyt tämän valmisteen todellisesta voimasta.

Ohhiran probioottibakteereita fermentoidaan ja kasvatetaan kolme vuotta missä ajassa heikot bakteerit todellakin karsiutuvat joukosta ja ainoastaan vahvimmat bakteerit ovat jäljellä taisteluun terveytesi ja hyvinvointisi puolesta. Tämä onkin niin hyvä tuote että pitääpä valmistella ihan eri posti asiasta missä kerron tuotteesta tarkemmin. Tuhannet ihmiset ovat saaneet uskomattoman avun lukuisiin terveysongelmiin Ohhiran probiootista. Voit lukea tuotteen käyttäjien arvosteluja tästä.

Jos silti kaipaat jotakin halvempaa vaihtoehtoa kokeiltavaksi niin suosittelen Healthy Origins probioottia - tätäkin olen käyttänyt jo ainakin kolme purkkia ja tuntuu toimivan upeasti.

Nauti myös luonnollisia probioottituotteita kuten hapankaalia tai makeuttamatonta bulgarian tai kreikkalaista jugurttia silloin tällöin. Tarpeen tähdentää ettei tule nauttia normaaleja sokeroituja tai makeutusaineilla kyllästettyjä jugurtteja ollenkaan. Nämä tekevät lähes kenet vain lihavaksi. Nimim. kokemusta on. Litrasssa jugurttia 130g grammaa sokeria... Tietysti jugurtinkin kuten kaiken kanssa täytyy pitää kohtuus mielessä mahdollisten asetaldehydi haittojen takia.


4. Kärsitkö kivuista tai nivelvaivoista? Kokeile MSM valmistetta

Moni on löytänyt avun jopa krooniseen kovaan kipuun tästä legendaarisesta "kauneusmineraalista", MSM jauheesta. Lue esimerkiksi "Rikkimikon" tarina miten MSM jauhe pelasti hänen elämänsä. MSM jauhe parantaa nivelten kuntoa ja liikkuvuutta ja osallistuu ihon, kynsien ja hiusten hyvästä kunnosta huolehtimiseen.

Suosittelen tilaamaan Opti-MSM valmistetta iHerbistä sillä siellä se on kilohinnaltaan lähes kaksi kertaa suomea halvempaa.

Toinen juttu mikä usein liittyy kipuihin tai mihin tahansa epämääräisiin oireisiin on gluteenin nauttiminen. Suosittelisin gluteenista luopumista 3-6kk ajaksi heti ensimmäiseksi asiaksi mitä kokeilee.


5. Eliminoi stressi päivittäin

Stressi ja korkeat stressihormoni kortisolin tasot voivat olla oikeasti paha ongelma laihtumisen suhteen. Stressi muuttaa kehosi kemiaa ja pistää sinut syömään sokeripitoisia ruokia koska kehosi ei tiedä mitä muutakaan se tekisi. Se on yksi kehosi tapa suojata sinua. Stressi nostaa kortisoli ja adrenaliini tasoja mikä voi johtaa painonnousuun.

En sano että tähän on mitään helppoa sopii kaikille ratkaisua olemassa. Jooga, meditointi ja kohtuullinen liikunta ovat usein suositeltuja ja itsellekin toimivia stressin vähennyskeinoja.

Myös lievästi energisoiva ja piristävä MSM valmiste voi auttaa joillekin stressin suhteen (lähde). Olen todennut tämän vaikutuksen myös itse, MSM käytettäessä stressitasoni tuntuvat olevan matalammat enkä väsy niin helposti.


6. Kasvata ravintotietouttasi joka viikko

Helpoin vinkki aloittelijoille tässä on lukea esim. yksi Zone kirja kuukaudessa (kirjoittaja Barry Sears). Kaikki Zone dieetin kirjat ovat saatavina yleisesti kirjastosta ilmaiseksi ympäri Suomea. Myös Antti Heikkilän tai monien muiden karppaajien & ketoilijoiden kirjoja suosittelen. Kaikki jutut ei aina välttämättä toimi kaikilla eikä kaikesta tarvitse olla samaa mieltä mutta runsaasti hyödyllistä informaatiota saat melkeinpä mistä kirjasta vaan ja lopulta onnistut muokkaamaan täydellisesti itsellesi soveltuvan ruokavalion. Tärkeintä on ettet juutu mihinkään yhteen laihdutus dogmaan vaan säilytät avoimen mielen ja lisäät tietoasi viikoittain. Oletko lukenut karppauksesta paljon viime aikoina? Oliskohan sitten aika tutustua esim. vegetarismi tai vegaanikirjoihin? Näin aion ainakin itse tehdä.

Suosittelen juurikin jatkuvaa lukemista ja itsensä sivistämistä vuosikausien ajan. Vain yhden kirjan lukemalla opit unohtuvat hyvin nopeaan ja pian olet takaisin samoissa tavoissa ja ruokavalioissa. Tämä varmistaa pitkässä juoksussa ettet tee tyhmiä virheitä kuten esim. riisikeksien nauttimista iltapalaksi tai rasvan välttämistä.


7. Käy salilla ja treenaa kovaa


Toisilla on ongelmia laihtumisen kanssa mutta bodareilla ja muilla tosissaan salilla treenaavilla voi olla loppujen lopuksi vaikea saada riittävästi kaloreita kunhan vain keskittyy siihen että kalorit otetaan puhtaista mahdollisimman vähän prosessoiduista lähteistä. Jo pelkästään tekemällä raskaita koko kehoa rasittavia perusliikkeitä (kyykky, jalkaprässi, maastaveto, penkki) nostat uskomattomasti energian kulutustasi ja säilytät energiaa polttavaa lihasta laihtumisen edetessä. Tavoitteenasihan ei ole pudottaa painoa lihaskudoksen kustannuksella vaan pyrkiä kehon rasvaprosentin putoamiseen.

Kuvan lähde.
Yhteenvetona voikin sanoa että pyri aina laadun kasvattamiseen, korvaa huonolaatuiset prosessoidut tuotteet paremmilla mahdollisimman luonnollisessa muodossaan olevilla tuotteilla. Mikä tahansa "dieetti" (=terveellinen ruokavalio, ei jatkuva kituutus alikaloreilla) voi toimia kunhan keskityt laatutietoisuuden lisäämiseen. Mistään ei tarvitse luopua sillä aina on olemassa parempi vaihtoehto. Jopa pizzankin voi tehdä gluteenittomaan tai jopa täysin viljattomaan pohjaan.

Päivitä ravintotietoasi. Jos vielä 2013 vuonna käytät valkoista sokeria niin suosittelen tutustumaan luonnollisiin makeutusaineisiin jotka ovat jopa herkullisempia kuin valkoinen sokeri.

Muunna juomakulttuurisi laihduttavalla superjuomalla. Nosta näillä tuotesuosituksilla testosteronitasojasi, joka johtaa helpompaan laihtumiseen olitpa nainen tai mies.

Harkitse myös spiruliinan ja muiden viherjauheiden kokeilemista laihdutuksen nopeuttamiseksi.

Ja näe myös paras tapa nujertaa roskaruuan ja sokerin himo - onko tälläisen kahvin juonti maailman helpoin tapa laihtua?

7 kommenttia:

 1. Lue tästä mahtava selostus miksi gluteeni aiheuttaa ongelmia melkeinpä jokaiselle ihmiselle: http://www.fourhourworkweek.com/blog/2010/09/19/paleo-diet-solution/
  Pitkä mutta suositeltava juttu ihan kenelle tahansa. Editoin tämän linkin myös itse artikkeliin.

  VastaaPoista
 2. Help! miksei riisikakkuja iltapalaksi? ptltä saadussa ruokavaliossa niin juurikin neuvotaan.. ei kyllä ole ensimmäinen ristiriita siinä ruokavaliossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riisikakun glykeeminen indeksi on 117 eli se on jopa valkoista vehnäleipää (100) korkeampi (ehkä haitallisin ruoka laihtumisen suhteen) eli ehkä jopa yksi epäterveellisimmistä ruuista mitä syödä pitkässä juoksussa. Massiivinen verensokerin ja näin ollen insuliinin nousu mikä keskeyttää rasvan palamisen ja pistää kaikki fysiologiset mekanismit päälle rasvanvarastointia varten.

   Poista
 3. Kysymys: käytätkö ollenkaan säilykkeitä, esim. tonnikala, ananas, kookosmaito? Ainoa luomukookosmaito, jota myydään normikaupoissa on just alumiikipurkissa, mitä oon pitkään ihmetellyt. Eikö pahvisäilykkeet ja pakakstettu ois parempaa, -kö?

  Osaisitko myös neuvoa IBSstä kärsivälle parhaat vinkit ja ainekset? (Ehdoton ei: kahvi, sipuli,omena, kaalit..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, säilykkeitä menee silloin tällöin esim. pizzassa. Lidlin sardiinit on erinomaista ruokaa.

   IBS:aan ei ole tullut kovin paljon tutustuttua spesifisesti vaikka muuten onkin tullut jonkun verran mahan terveydestä lueskeltua. Joitakin random kommentteja jotka sattuu mieleen tulemaan: tiukka välttely tuskin tuo lopullista ratkaisua äärimmäisen monisyiseen ongelmaan(ellei nyt sitten vakavasta allergiasta ole kysymys). Krooninen stressi esim. on yksi suurimpia syitä mahaongelmiin ja vuotavaan suoleen (leaky gut, intestinal permeability). Chriss Kresserillä on hyvää infoa mistä lähteä selvittämään asiaa lisää:
   https://chriskresser.com/5-causes-of-ibs-your-doctor-may-not-be-looking-for/

   Sain esim. itse ennen tattarista kovia vatsakipuja mutta nyt vuosien jälkeen suoliston kunnon parannuttua ei tunnu tekevän enää mitään oireita.

   Poista
  2. https://ollisintegrallife.com/2012/11/15/autoimmuunisairaudet-ja-patofysiologiset-mekanismit-hoito-ravinnolla-seka-stressinhallinnalla/ Siinä todella hyvää tekstiä myös IBS:stä kärsivälle.

   Poista