22.8.2013

Kuinka pömppömaha naisesta voi tulla fitnesskissa muutamassa kuukaudessa

Muistan tämän kesän alussa tapahtuneen tapaamisen. Tapasin erään hyvännäköisen parturikampaaja neidon.

Kun treffattiin niin hän tuli tapaamiseen jonkin "kevyen terveellisen" jugurttijuoman kanssa. Kesken jutustelun aloin siinä tutkimaan tätä juomapurnukkaa, yllätyksekseni yksi juoman ainesosista oli aspartaami.

Siinä valistin neitoa ja aspartaamista ja hänen skeptiset kommentit oli jotain tyyliin: "kaikestahan voi saada syövän". No mutta skeptisyys on odotettavaa.

Aloin valistaa häntä enemmän, tarjosin linkkejä/materiaalia joista opiskella lisää. Neuvoin naisen jopa superfoodeille kuten macan käyttöön.

Tietämättömyys aiheesta "mitä on aito ravinto" ja kuinka kääntää kurssi...

Tavatessamme tämä kyseinen nainen oli pömppömahainen ja vieläpä satunnainen tupakoija, hän luuli elävänsä terveellistä elämäntyyliä juoden "terveellisiä" jugurttijuomia työpäivän jälkeen.

Todellisuus oli kuitenkin eri. Nämä elintavat ja nuoren naisen korkea aineenvaihdunta oli hidastumassa, aspartaamijuomat ei ainakaan auttaneet siinä.

Nyt kun mietin jälkikäteen... Jos en olisi ikinä laittanut häntä paremmalle tielle... Hän olisi nyt lihava aspartaamimahainen tupakalta haiseva harmaa pullea masentunut nainen.

Tältä näyttää 25 vuotias nainen joka ei tiedä ravinnosta. Lähde

Vaikkei tästä suhteesta tullutkaan mitään sen kummempaa, olinhan erittäin busy itseni kehityksen kanssa... Niin silti tunsin olevani kuin jokin "pimp sutenööri" joka laittoi naisen parempaan suuntaan elämässään.

Silloin kun neuvoin häntä maca superfoodille, hän oli tietenkin epäuskoinen, käskin hänen googlettamaan "maca". Kerroin kuinka se auttaa mm. kuukautisongelmiin ja positiivisesti hormonitasoihin. Hän oli tietenkin heti myyty ja kävi ostamassa macaa.

Kelataanpa 3 kuukautta eteenpäin...

Nyt sama kyseinen nainen on täysin muuttunut. Hän ei polta enää. Hän käy salilla. Hän juo vihersmoothieita ja syö superfoodeja kuten macaa. Aspartaamijuomat on menneisyyttä.

Hänen kroppansa on kuin tiukan fitnessnaisen kroppa, melkein. Kasvot hohkaa kauneutta, jos verrataan 3 kuukautta sitten olevaan harmaaseen epäpuhtaaseen kasvoon. Iho on auringossa ruskettunut kullankauniiksi, kerroinhan myös auringonoton hyödyistä ja D-vitamiinista.

Nainen joka tietää ravinnosta ja käy salilla. Lähde

Tälläistä voi saavuttaa lyhyessä ajassa... Kun vain muuttaa näin vähän, tärkeimpänä tietenkin nuo aspartaamijuomien täysi lopettaminen.

Toisena pointtina Macajuuren massiiviset terveyshyödyt voi muuntaa ihmisen täysin ja laittaa oikealle tielle. Sen kautta saa hormonitasapainon kuntoon ja ihminen alkaa haluamaan seksiä, alkaa haluamaan kehittämään itseänsä, alkaa käymään kuntosalilla. Macasta en erikseen aio sen enempää kirjoittaa. Googlesta löytyy monia tekstejä kuten Macalla peppu ja rinnat suuremmaksi ja Maca superfoodit artikkelit.

Ette edes voi uskoa miten hyvältä tuntuu muuntaa jonkin ihmisen elämä ja nähdä kuinka onnellinen hän on nyt. Vaikkei suhteesta tullutkaan mitään romanttisessa mielessä, niin silti on hyvä olla tälläisiä ystäviä jotka laittaa toisiaan eteenpäin elämässä.

Ketä sinä voisit inspiroida, jo tänään?

Brian Tracy quote: Successful people are always looking for opportunities to help others. Unsuccessful people are always asking, 'What's in it for me?'

5 kommenttia:

 1. Olipa motivoiva postaus! Kiinnostuin heti aidommasta ravinnosta ja täytyypä myös tutustua noihin lisäravinteisiin. Voisin alkaa käymään salillakin, tavoitteena pömppömaha pois!

  VastaaPoista
 2. Pääsehän tuohon kuntoon "Nainen, joka tietää ravinnosta ja käy salilla" Fitfarmin superdieeteilläkin (Kts.fitnessmallikisaajien blogit), mutta eri asia onkin onko se terveellistä :D

  VastaaPoista
 3. Rusketus vanhentaa ja hapertaa ihoa. Auringosta tulee tietenkin hyödyntää D-vitamiini, mutta riittävän D-vitamiinin saaminen ei edellytä rusketusta ja itsensä grillaamista. Olen itse käyttänyt macaa. Se ei vaikuttanut seksihaluihini tai muutenkaan "saanut" minua tekemään mitään. Taustalla oli jo ennestään terveellinen ruokavalio. Se kannattaa ensin laittaa kuntoon ennen lisäravinteilla näpertämistä. Jos käyttää kovasti buustaavia ainesosia kannattaa seurata maksa-, munuais- ja kortisoliarvoja. Pitkän buustaamisen seurauksena voi tulla uupumus.

  VastaaPoista
 4. Totta, hyviä pointteja, liiallinen grillaaminen voi tietenkin olla haitallista. 10-20 minuuttia per puoli riittää ainakin D-vitamiinin saantiin vaikkei sillä vielä kummoista rusketusta tulekaan (ainakaan Suomessa). Jos hormonitasot sun muut stressitasot ovat jo ihan kohdillaan niiin voikin olla ettei vaikutuksia juuri ilmene. Macan käyttö kannattaa tehdä sykleissä esim. 3 viikkoa on ja sitten 1-2 viikkoa off (ihan miten hyvältä tuntuu, pitemmätkin tauot paikallaan aina välillä). Maca ei sinänsä ole boostaava (stimulantti) vaan adaptogeeni eli käytön jälkeen ei pitäisi tulla mitään erityistä suorituskyvyn droppausta kuten stimulantteja käytettäessä.

  Lisää infoa adaptogeeneistä:
  http://tajkor.blogspot.fi/2011/06/adaptogeenit-vs-stimulantit.html

  VastaaPoista
 5. missä päin suomea muuten asut:)

  VastaaPoista