15.8.2013

Sokerin korvaaminen - Luonnolliset makeutusaineet lihottavan sokerin tilalle

Kaikkihan nykypäivänä tietää valkoisen sokerin haitallisista vaikutuksista.

Yleensä laihduttamisen alkumetreillä iskee ylitsepääsemätön sokerin himo. Ja usein himo voittaa ja karkkikauppa kutsuu fruktoosiväriainesokeriähkyyn. Samalla koko laihdutusprojekti voi valua vessanpönttöön.

Tämä ei tule toimimaan pitkässä juoksussa joten korvataan se valkoinen sokeri "vähän" terveemmillä vaihtoehdoilla ennenkuin edes yrität päästä siitä eroon.

Kuinka korvata valkoinen sokeri?

Enää ei tarvitse tuhota omaa tai lapsien terveyttä leipomalla valkosokeri-vehnä pullaa,  tilalle löytyy huimasti parempaa ja jopa terveyttä tukevia makeuttajia. Ja mikä tärkeintä EI LIHOTTAVIA makeutusaineita. Erythritolia eli ns. "karppisokeria" jota myydään suomessakin ei kannata käyttää sillä se tappaa banaanikärpäsiä kuin hyönteismyrkky konsanaan (tutkimus, Heikkilän juttu asiasta).

Seuraavaksi esittelen parhaat makeutusaineet joita itse nykyisin käytän.

Sokerin korvaaminen


1. Kookospalmusokeri

Maistuu paremmalle kuin valkoinen sokeri ja saat samalla pieniä määriä hyödyllisiä ravinteita kuten sinkkiä, magnesiumia, ja kaliumia.

Palmusokerilla on alhainen glykeeminen indeksi, joka siis tarkoittaa hiilihydraattien imeytymisen nopeutta. Ei siis nosta verensokeri tasoja niin paljoa kuten tavallinen sokeri.

Itse käytän joskus makeuttajana smoothiessä sekä ruuassa. Sopii hyvin vaikka raakasuklaaseen tai leivontaan.

Kuvassa näkyvä tuote on luomu ja tutkimisen jälkeen totesin kyseisen tuotteen olevan parhaita kookospalmusokeri tuotteita mitä on saatavilla.

Korvaa kaikki valkoinen sokeri tällä.

Sweet Tree Organic Coconut Palm Sugar2. Luo Han Guo -hedelmäuute

Luo han guo hedelmästä tehty uute joka on noin 300 kertaa sokeria makeampi. Käytetty diabeteksen ja liikalihavuuden hoitoon kiinalaisessa lääketieteessä, joka tekee luo han guosta täydellisen makeuttajan laihduttajalle. Ei tunnettuja haittavaikutuksia.

Luo han guo on tunnetusti keuhkoja vahvistava. Tällä makeuttajalla on monia terveydellisiä ja ravinteellisia hyötyjä, makeutuksen ohella.

Henkilökohtaisia lemppareitani. Ei jälkimakuja kuten esim. muutamilla stevia tyyppisillä makeuttajilla.

Dragon Herbs Sweetfruit Drops

3. Hunaja

Laadukas hunaja on mitä mainioin luontainen makeutusaine. Terveydellisiä hyötyjä on älytön määrä ja hunaja parantaa mm. ruuansulatusta.

Hunaja on tosin suurimmaksi osin fruktoosia, mutta sentään aitoa luonnon tavaraa, joka voittaa aspartaamin AINA. Mutta ei siis kannata syödä purkki tolkulla hunajaa päivittäin, laihduttajana pitäisin määrät muutamassa teelusikassa per päivä.

Kotimaiset hunajat

Yleensä purkissa lukee tuottajan nimi, paikkakunta ja puhelinnumero. Vältä markettien ulkomaalaisia hunajoita jotka saattaa olla pastöroitu sekä suurimmaksi osaksi sokeria.

Tilaan myös välillä myös näitä iHerbin mielenkiintoisia hunaja vaihtoehtoja.

Roal Jelly
Jos olet joskus miettinyt miksi kuningatarmehiläinen kasvaa moninkerroin isommaksi kuin tavallinen mehiläinen, niin vastaus on: "emomaito" eli royal jelly. Tämä on maailman kovimpia ravintoaineita, jota on pidetään ikuisen nuoruuden ja kauneuden lähteenä. Royal jellyllä on lukuisia terveyshyötyjä, seksuaalisen halun noususta masennuksen ehkäisyyn.

Makua on vaikea kuvailla sanoin, rikas, rommimainen, kitkerähkö. Tätä on pakko maistaa itse. Puoli teelusikkaa päivässä riittää antamaan huikeat terveyshyödyt.

Y.S. Eco Bee Farms Royal Jelly

Ginseng Honey
Lisäksi mielenkiintoinen hunaja kombinaatio: Laadukas royal jelly hunaja sekä mies- ja yleiskuntoa nostava ginsengjuuri yhdessä tuotteessa.

Y.S. Eco Bee Farms Ginseng Honey


4. Stevia

Vaikka en enää itse hirveästi steviaa käytä, koska edellä mainitut voittaa stevian lähes kaikilla osa-alueilla (lisää syitä rajoittaa stevian jatkuvaa käyttöä ainakin miehillä, saattaa mm. haitata testosteronin vaikutuksia kehossa).

Suosittelun arvoisia stevia tuotteita on mm. seuraava:

Wisdom Natural, SweetLeaf, Liquid Stevia, Peppermint

Piparmintun makuinen stevia tekee mielenkiintoisen maun esimerkiksi kaakaojuomiin ja myös teehen tai vaikkapa pakuriteehen.

Lisään tähän lisää vaihtoehtoja jos jonain päivänä löydän omasta mielestäni hyvän stevia tuotteen.

Lisätäänpä myös tämä stevia/vanilja uute:
NuNaturals, Pure Liquid, Vanilla NuStevia, With Singing Dog Vanilla Extract, 2 fl oz (59 ml)

Aito vanilja on terveellisen herkuttelun ykkösvalinta! Vanilja sisältää kapsaiinin kaltaisia yhdisteitä vanilloideja joilla on oletettavasti anti-inflammatorisia ja kognitiivisia kykyjä parantavia vaikutuksia. Vanilloidit toimivat kehossa tulehdusvasteita pienentäen. Tulehdus voi haitata kognitiivisia kykyjä ja vaurioittaa terveyttäsi. Lue lisää vaniljan hyödyistä.

Katso myös iHerbin stevia kategoria: http://www.iherb.com/Stevia


Valmiiksi tehty "Makeuttaja paketti" iHerbistä suoraan kotiovelle

Luonnollinen makeuttaja paketti: KLIKKAA TÄSTÄ. Mukana ilmaistuotteena luomuhuulirasva. Testaa kaikkia makeuttajia kertaheitolla, ja löydä oma suosikkisi. Paketti esimerkki tulee verovapaasti suoraan kotiisi.

Kaikki tietysti löytyy iHerbistä, ja jos et tiedä mikä se on lue: iHerb Suositukset.

1 kommentti:

  1. Kiitos postauksesta!

    Olen pitkään miettinut sokerin korvaamista paremmilla vaihtoehdoilla, mutta aina se on jäänyt vain ajatukseksi.

    Nyt laitoin paketin tulemaan :)    VastaaPoista