4.1.2014

Mitä laihduttajan kannattaa vältellä tai vähentää vuonna 2014 (Ellet halua lihoa)

2014 laihdutus special, osa 1 - Mitä ruokia välttää jos haluat optimoida henkisen suorituskykysi, laihtua ja parantaa terveyttäsi?

Monet tekivät taas sen kuuluisan uudenvuoden lupauksen laihtumisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Joten ajattelinpa listata tässä vältettävät ruuat ja lisäaineet sekä tarinoida pari lausetta aina joka kohdasta. Tämä lista keskittyy niihin ruokiin mitä kannattaa vältellä.

Mitä laihduttajan kannattaa vältellä tai vähentää

1. Sokerittomat ja rasvattomat tuotteet
Toisin kuin monet luulee, sokerittomat ja rasvattomat tuotteet ovat roskaruokaa, kuten muutkin einekset. Useissa tapauksissa light tuotteissa on keinotekoisia makeutusaineita kuten aspartaamia, joka saa sinut ahmimaan hiilihydraatteja ja lihomaan tehokkaasti.

Aiheesta on tehty mielenkiintoinen dokumentti. Otetaan kolmekymppinen nainen joka elää noin sanottua epäterveellistä elämää kuten juo alkoholia, syö ulkona ja mättää roskaruokaa, mutta nainen ei ole lihava.

Mutta mitä tapahtuu kun nainen laitetaan "terveelliselle" ruokavaliolla eli kevyt tuotteille (Low fat diet) 30 päivän ajaksi?

Monet kuvittelevat, että tällä dieetillä nainen laihtuisi. Todellisuudessa: nainen menettää terveytensä ja lihoo nopeasti.

Ihmiskeho tarvitsee rasvaa ja sen vältteleminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä varsinkin laihdutuksessa.

Katso dokumentti: The Big Fat Truth about Low Fat Foods (2011) ja näe kuinka kevyt tuotteilla lihominen ja sairastuminen on todellisuutta. Dokumentissä näet myös kokeen jossa todistetaan kuinka light kokis saa sinut syömään enemmän kaloreita.Valitse siis aina se terveellisempi normaali vaihtoehto tuotteesta, älä osta kevyt tai light tuotteita.

2. Valkoinen vehnä
Voin melkein sanoa että nopein keino kasvattaa valtava laardimaha on syödä valkoista vehnää. Nykyajan suurin vitsaus joka syödessä menee suoraan rasvaksi. Vaikuttaa melkein samalla tavalla kuin sokeri. Vehnässä ei ole minkäänlaista ravintoarvoa tai kuitua. Jos et halua lihoa tehokkaasti koita pysyä erossa.

En näe yhtään syytä miksi valkoista vehnää kannattaisi pitää nykypäivänä ruokavaliossa. Berliinin munkki tai vastaava voi olla ok silloin tällöin, mutta ei jokapäiväiseen käyttöön.

Wheat Threatens All Humans, New Research Shows


Viljatuotteiden vähentäminen on ehkäpä helpoin keino laihtua ja parantaa muutenkin yleistä terveyttä.

Jos haluat mennä vielä pidemmälle niin luopuisin myös viljatuotteista kokonaan esim. 1 kk ajaksi tai pidemmäksi ajaksi. En sano että se tulisi olemaan helppoa ainakaan alkuun mutta voidaankin kysyä kumpi on tärkeämpää laihtuminen ja terveys vai viljan puputtaminen?

Artikkeli aiheesta: How to Keep Feces Out of Your Bloodstream (or Lose 10 Pounds in 14 Days)

Vehnä maha ja soija tissit. Tähän et halua päätyä, usko pois! ... Kuvan Lähde
3. Soija
Kiistelty hippien suosikki. Valitettavasti oikeassa elämässä soija ei ole ihmiselle sopivaa ravintoa, jos suorituskyky, laihtuminen tai terveys kiinnostaa. Soija sisältää antiravintoaineita jotka estävät ravinnon imeytymistä. Sotkee myös hormonitasot erityisesti miehillä sen sisältämien fytoestrogeenien takia. Vaikka vaikutus onkin vain pieni; en ymmärrä miksi haluisit vapaaehtoisesti kaataa hiekkaa rattaisiin.

Suosittelen soijaa miehille jotka haluavat kasvattaa tissit (en naisille - kokeile ennemmin MSM jauhetta jos suuremmat rinnat kiinnostaa).

4. Välipala riisikakut
Pikkunälkään napatut välipala riisikakut aiheuttaa turhan veren sokerin ja insuliinin nousun joka kertoo kehollesi että nyt on aika varastoida rasvaa. Lisäksi riisikakut aiheuttaa ylimääräistä nälkää vähän ajan kuluttua syönnistä, joka taas saa sinut ahmimaan lisää.

Huvittavaa kun vielä jotkut tietämättömät "ravintoterapeutit" suosittelee riisikakkuja laihduttajille koska niissä on vähän kaloreita ja 0% rasvaa. Todellisuudessa riisikakut on laihduttajan pahimpia vihollisia.

Läskit kuvittelevat, että ne voivat syödä niitä koko päivän ja laihtua koska ne saavat vähän kaloreita ja rasvaa. Oikeasti todennäköisemmin vain hidastat laihtumista tai lihot lisää ja saat riisikakkujen kylkiäisenä diabeteksen.

Riisikakun glykeeminen indeksi on 117 eli se on jopa valkoista vehnäleipää (100) korkeampi (ehkä haitallisin ruoka laihtumisen suhteen) eli ehkä jopa yksi epäterveellisimmistä ruuista mitä syödä pitkässä juoksussa. Massiivinen verensokerin ja näin ollen insuliinin nousu mikä keskeyttää rasvan palamisen ja pistää kaikki fysiologiset mekanismit päälle rasvanvarastointia varten.

"High-glycemic foods rapidly raise blood glucose levels and create a high insulin demand, which could lead to irreversible diabetes and cause cardiovascular disease, cancer, diabetes and weight gain, warns Oregon State University. J. B. Miller" Lähde The Rice Cake Diet

Voihan niitä silloin tällöin syödä, mutta laihduttajan ei kannata ajatella, että näitä voi mättää naamarin ja laihtua samalla. Riisikakuissa ei edes ole mitään ravinto-arvoa tai kuitua, eikä ne vie nälkää. Tyrkkää vähintäänkin reippaasti avocadoa tai voita riisikakun kylkeen jos nautit niitä.

Syö hedelmiä tai pähkinä sekoituksia karkki / riisi kakkujen sijasta, ne pitää nälän loitolla pidempään ja ei nosta verensokeria niin paljoa.

5. Huonolaatuinen mykotoksiini kahvi
Omasta mielestä kahvia juodaan piristykseksi ja terveydeksi. Tätä ei saada aikaan aflatoksiini ja torjunta-aine pitoisilla markettikahveilla jotka vain väsyttää. Laadukas kahvi nostaa aineenvaihduntaa ja on laihduttajan unelma. Päivitä ihmeessä! Bulletproof Coffee - Paras kahvi laihduttajalle?


6. Maustemyrkyt jolla peitetään huonolaatuisen raaka-aineen maku

  • MSG ((E621 – E640) ja sen johdannaiset mm. hiivauute, näitä löytyy useita. Vältä ellei aivovaurio ole tavoite. Erittäin haitallista etenkin lapsille. (Kokonaan kielletty tai rajoitettu useiden maiden kouluissa)
  • Aspartaami, sukraloosi ja muut keinotekoiset makeutusaineet. Vaikka se onkin tiettyjen tahojen mielestä "turvallista" mitä sitten? En ole kiinnostunut turvallisesta vaan optimaalisesta jota keinotekoiset makeutusaineet eivät ole.
  • Nitriitti ja nitraattisuolat (kalium- ja natriumnitraatit ja -nitriitit eli E249-E252). Tuskin kovin paha asia. Mutta ei tietenkään kannata ahtaa naamariin ilolla. Ovat luonnosta saatuna terveellisiä (esim. punajuuri) mutta muodostavat lihan kanssa kuumennettuna syöpävaarallisia nitrosoamiineja.


7. Tunnetut "myrkyt" elintarvikkeissa ja päivittäistavaroissa

  • Hydrogenoidut transrasvat ym. Jopa Yhdysvallat ovat kieltäneet transrasvojen käytön.
  • Glukoosi-fruktoosisiirappi ja liiallinen fruktoosin syöminen (liialliset banaanit, liian monta hedelmää smoothiessa ym. ei laihduttajalle kovinkaan hyödyllistä)
  • Vältä turhaa valkoista sokeria aina kun se on mahdollista.
  • Kemikaali bisfenoli-A (BPA) on säilykkeistä löytyvä tunnettu "hormone disruptor" Saatko tätä päivittäin? Miten se vaikuttaa? Evira on kieltänyt BPA:n käytön lapsien tuttipulloissa jo 2011 vuonna... (Siitä voi vetää johtopäätöksiä). Minimoi muoviastioitten käyttö (tai lopeta kokonaan)


*** Tietenkin on runsaasti ihmisiä jotka sietävät monia näistä tuotteista (kuten maitotuotteet) ja lista onkin vain suuntaa antava esim. mistä lähteä eliminoimaan ruokavalion ongelmakohtia tai mihin keskittää vaivansa kun ruokavaliota aletaan kehittämään laadukkaampaan suuntaan.

Ainoastaan gluteeni näistä on sellainen mistä et voi huijata yhtään sillä jos olet yliherkkä niin jo 1 mg riittää immuunireaktion syntymiseen ja nämä vasta-aineet voivat jyllätä kehossasi jopa 3-6kk hyökäten omia kudoksia vastaan. Mutta jos mieliruuassasi kiinalaisessa on esim. soijakastiketta niin en pidä sitä kovin pahana juttuna silloin tällöin nautittuna.

Laihdutus 2014 - Laihdutko pysyvästi tänä vuonna?
Useat ovat taas tehneet uudenvuoden lupauksia, kuntosaleilla on taas ruuhkaa. Valitettavasti tänäkin vuonna useat sortuu antamaan luottokorttinsa tiedot taikapillerin myyjälle, joka kilojen sijasta vie sen ~300 euroa. Laihtuminen unohtuu ja kilot vain lisääntyy kun joudut taistelemaan perintätoimiston kanssa loppuvuoden (kokemusta on).

VAROITUS! Monet joutuu ilmaisnäytteen uhriksi tänäkin vuonna...
Vaikka taikapilleri sivusto miten lupaa ilmaista 30 päivän näytepakkausta vain postikulujen hinnalla. Joudut samalla sitoutumaan vähintään 6 KK lähetyksiin (joku useasti kustantaa ainakin 200 euroa). Yleensä tämä tieto on piilotettu PDF tiedostoon myyjän sivuilla (kaikki eivät edes osaa avata näitä). Ja jos kuvittelet, että peruutan tilauksen heti kun saan tuotteet ja otan ilmaiset tuotteet, tulet epäonnistumaan. Peruutus on tehtävä 14 päivän sisällä tilauksesta ja tuskin edes saat pakettia 14 päivässä. Ja jotta peruutus onnistuisi joudut lähettämään näytepaketit AVAAMATTOMANA Tallinnaan takaisin tai missä se firma nyt sattuukin pyörimään. JOS SILTI HALUAT TILATA, ETSI ENSIN NE PIILOTETUT TILAUSEHDOT JA LUE TARKASTI.

Älä siis etsi tai sijoita taikapilleriin, sitä ei ole (valitan). Älä keskity nopeaan laihtumiseen vaan terveyden optimointiin. Se unelmakroppa kyllä tulee sieltä sitten automaattisesti ja useammin jopa nopeammin kuin taikapillerit lupaa.

Lue tästä oikeaa informaatiota kuinka laihtua pysyvästi ja saavuttaa se unelmakroppa:

Kuinka pömppömaha naisesta voi tulla fitnesskissa muutamassa kuukaudessa


Tähän loppuun pitäisi varmaan laittaa joku 2014 laihdutus lupaus tai joku motivointi video... Nah, se postaus tulee vasta sitten Helmikuussa kun 95% laihdutus lupauksien tekijöistä on jo luovuttanut.

Samalla mennään kuin viime vuonnakin, eli terveellisellä aidolla ruualla ja vähennetään myrkkyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti